Renovatie-kindercluster-Voorn1_foto_hp_van_rietschoten

Renovatie kindercluster Voorn

In de wijk waar in 1999 de eerste bewoners van Leidsche Rijn hun intrek namen staat kindercluster (KC) Voorn, genoemd naar het nabijgelegen Huis te Voorn dat heden ten dage eigendom is van de familie van Seumeren uit De Meern. Frans van Seumeren is de eigenaar van FC Utrecht.

In het verzamelgebouw werken verschillende organisaties onder één dak samen aan onderwijs, vrije tijd, sport en kinderopvang. Aan de Akkrumerraklaan in Langerak zijn basisscholen gevestigd, een kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang en een vrijetijdscentrum waar vrijwel dagelijks activiteiten worden georganiseerd en de koffie altijd klaar staat. Een sportaccommodatie verschaft onderdak aan dans-, vechtsport- en gymnastiekverenigingen en de bouwspeeltuin geniet dagelijks de aandacht van kinderen, tot uiterlijk twaalf jaar.

Verbouwing

Momenteel wordt er druk gewerkt om KC Voorn tot een kindvriendelijk, toegankelijk, gezond en toekomstbestendig gebouw te maken. De renovatie startte begin december 2019 met het bouwen van een noodvoorziening van elf lokalen, voor de kinderopvang en enkele klaslokalen voor de basisschoolleerlingen. Wanneer de renovatie en deels ook nieuwbouw, is afgerond zal de indeling een drastische wijziging hebben ondergaan. Iedere school zal dan een eigen entree hebben. Basisschool De Achtbaan zal de beschikking krijgen over een extra speellokaal. De Boomgaard zal naast lokalen op de begane grond deels ook de verdieping gaan betrekken, zo ontstaan voor de school acht nieuwe lokalen. De Achtbaan kan over drie extra lokalen beschikken.

Naar verwachting kan eind dit jaar het nieuwe KC Voorn compleet in gebruik worden genomen.

Renovatie-kindercluster-Voorn1_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Meer informatie is te lezen op de website van gemeente Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.