nldoet_niet_foto_hp_van_rietschoten

NL Doet (niet)

In navolging van de richtlijnen die het kabinet eerder deze week uitvaardigde heeft het Oranjefonds alle activiteiten in het kader van de grote vrijwilligers dag ‘NL Doet’ voor onbepaalde tijd opgeschort. Dat hierdoor duizenden leuke activiteiten zaterdag niet doorgaan is voor veel enthousiaste vrijwilligers een bittere pil, maar evengoed is er volop begrip voor deze maatregel. Wanneer van overheidswege het sein weer op groen gaat zullen de betreffende organisaties opnieuw hun plannen ontvouwen en de agenda bekendmaken.

De nationale opschoonactie die gepland staat voor 21 maart aanstaande is inmiddels ook afgeblazen. De organisatie ‘supporter van schoon’ laat op de website weten dat er aan deze maatregel ook goed nieuws valt te ontlenen: “Het goede nieuws: je kunt iedere dag iets aan zwerfafval doen.” Natuurlijk is dit ‘een waarheid als een koe’ zoals het gezegde luidt, dus laat het grote opruimen niet enkel van een dag per jaar afhangen. In de wijken zijn voldoende mogelijkheden afval weg te werpen zonder dat het in de openbare ruimte een eigen leven gaat leiden. De meeste huishoudens hebben ook in of nabij de woning de gelegenheid afval, zo veel mogelijk gescheiden, aan te bieden.

Ook het gewenst Eigen Initiatief van Dineke Oudijk zal geplande acties opschorten. Wanneer GEI weer opruimacties plant zal dit door de regionaal bekende media worden bekendgemaakt.

Lees ook:
Vergaande maatregelen wegens coronavirus ook in Leidsche Rijn en Vleuten – De Meern

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].