Grijze-Koppen-Orkest-Vleuten

Muzikant? Speel mee bij Grijze Koppen Orkest Vleuten

Sinds januari klinkt er elke vrijdagochtend vrolijke muziek en zang uit de theaterzaal van De Schakel. Dan repeteert het Grijze Koppen Orkest. Met gemiddeld 21 enthousiaste muziekmakers per week. De deelnemers zingen en bespelen tegelijkertijd instrumentjes. Ondersteuning krijgen zij van een percussionist en twee accordeonspelers. Dit bijzondere Vleutense ouderenorkest zoekt versterking van muzikanten met hun eigen instrument.

Extra muzikanten welkom

Voor extra ondersteuning zoekt dit orkest meer muzikanten. Of dat nou op viool, cello of gitaar is, of op piano, keyboard, fluit of saxofoon. Voor bladmuziek wordt gezorgd. Benieuwd? Kom gerust langs en maak kennis met het orkest en dirigent Peter de Boer van Fort van de Verbeelding, de organisatie die inmiddels meer dan 20 Grijze Koppen Orkesten in Nederland heeft opgestart. Zie ook http://www.fortvandeverbeelding.nl/gko/

Grijze Koppen

Natuurlijk blijven ook nieuwe deelnemers altijd welkom. Grijs? Dit landelijke muziekproject voor ouderen draagt een stoere naam mèt een knipoog. Er wordt niet naar haarkleur of leeftijd gevraagd en zowel vitale als minder vitale buurtbewoners kunnen meedoen. Word je enthousiast van zingen en muziek maken in een gezellige groep? Dan ben je welkom, óók als je nog nooit muziek hebt gemaakt. “Met zo’n inspirerende dirigent ga je vanzelf enthousiast meedoen!,” zegt een van de deelnemers. “Dat uur is zó snel voorbij. Ik ga na afloop altijd vrolijk naar huis.” En een ander voegt toe: “Het is heel gezellig en ook nog eens goed voor je hersenen, want je wordt gestimuleerd meerdere dingen tegelijk te doen.”
Er wordt wekelijks met veel plezier geoefend aan veelal bekende liedjes in diverse talen. De deelnemers zingen uit volle borst én begeleiden zichzelf, bijvoorbeeld op eenvoudige gitaartjes, grote of kleine schellenbomen. Het hele orkest werkt toe naar een spetterend eindconcert op zaterdagmiddag 9 mei. En daarna? Dan worden de repetities gewoon voortgezet op weg naar het volgende eindconcert. Want dit gaat een duurzaam orkest worden in Vleuten!

Gratis repetities: vrijdag 11.00-12.00 uur, theaterzaal De Schakel, Schoolstraat 11 in Vleuten

Informatie: Irene Franssen, sociaal makelaar DOCK, via [email protected] of op telefoonnummer: 06 3956 3943

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven