Gladiatoren-en-paardenrennen_foto_hp_van_rietschoten

Gladiatoren en paardenrennen

In Leidsche Rijn Centrum hing een opmerkelijke reclame-uiting. Het was aangeplakt op een van de leegstaande panden aan het Brusselplein. Mijn aandacht werd er direct door getrokken en ik moest er het mijne van weten.

Zal hier een heimelijk opgegraven schip tentoon worden gesteld en op grote schermen in de stad worden onthuld? Er kan onmogelijk ruchtbaarheid aan gegeven worden, de toeloop zou niet te overzien zijn en in deze tijd zijn bijeenkomsten verboden. Of heeft Castellum Hoge Woerd behoefte aan uitbreiding en hebben ze daartoe een pand in het winkelgebied weten te bemachtigen?

De bestickering op de ramen onttrekt de inrichting van het pand deels aan het zicht, maar wel is me duidelijk dat er geen etalages worden ingericht om de duizenden historische schatten die zijn opgegraven in de buurt, ten toon te stellen nu Castellum de deuren even gesloten houdt. De communicatieafdeling biedt het antwoord. Bij monde van Wietske Walhout, de marketing- en communicatie coördinator kom ik te weten dat: “de bestickering aangeboden is door de beheerder van het winkelcentrum, om dit leegstaande pand tijdelijk te voorzien van aankleding.”

Dus geen Romeinse gladiatoren gevechten hier of paardenrennen op het plein. In het pand zal geen Romeinse heerser intrek nemen en er komt geen Vikingschip te liggen.

Geschreven door Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.