bella_en_collegas_van_taalcafe_leidsche_rijn

Humanitas zoekt versterking voor Taalcafé Leidsche Rijn

Iedereen die wil oefenen in de Nederlandse taal en tegelijk zijn of haar netwerk wil uitbouwen, is welkom in het ‘Taalcafé’. Vrijwilligers Bella van der Linden en collega Wendie de Pater verwelkomen iedere dinsdagmiddag van 13 tot 15 uur hun deelnemers in de nieuwe Bibliotheek in Leidsche Rijn Centrum.

“We hebben ook hulp van enkele andere vrijwilligers.” vertelt Bella. “Zo kunnen onze deelnemers af en toe in kleinere groepjes naar taalniveau worden opgesplitst. Ieder groepje kan dan oefenen onder begeleiding van een goed Nederlands sprekende persoon. Het is een gemêleerde groep deelnemers: we hebben bijvoorbeeld een docent wiskunde uit Marokko, een tandarts uit Wit-Rusland, een kapster uit China, expats uit India en Japan en uiteraard ook Syrische vluchtelingen. Wij als coördinatoren zorgen voor de koffie, thee en kiezen een thema. De ene keer hebben we het over de Boekenweek, dan weer over Internationale Vrouwendag, of over het verschil tussen ‘Dutch’ en ‘Duits’. Ook hebben we soms een gastspreker, zoals laatst iemand van ‘In de Kern Gezond’. Iedereen die met onze taal wil oefenen en op zoek is naar aansluiting mag meedoen, ongeacht opleiding, voorgeschiedenis, inkomen, cultuur, geaardheid etc. Dat is het uitgangspunt van Humanitas. Humanitas is er voor iedereen.”

De mensen van het Taalcafé zijn naarstig op zoek naar extra coördinatoren. Bella: “Iedere week draaien is best veel. Het zou geweldig zijn als we er twee coördinatoren bij krijgen, zodat iedereen slechts eenmaal per twee weken deze taak heeft. En ook zijn wij wel ’s ziek of op vakantie. Hiernaast zoeken we Taalmaatjes die één-op-één bij mensen thuis met Nederlands willen oefenen. En dan vooral uit Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern. Er zijn zóveel nieuwe bewoners aan deze kant van het kanaal die wat menselijkheid, een gesprekje, steun of nabijheid zoeken.”

Zou jij dat willen bieden, of wil je eerst meer weten? Bel met Bella ! Op 06-505 26 105 (Appen mag ook.)

Over Humanitas

Vereniging Humanitas startte op 31 mei 1945 in Utrecht met een hulpproject voor NSB-kinderen. Inmiddels is de organisatie landelijk uitgegroeid en draait ze grotendeels op onbetaalde inzet. Over heel Nederland verspreid bestaan er momenteel maar liefst 81 afdelingen met projecten op het gebied van hulp bij onder meer armoede, schulden, eenzaamheid, opgroeien en detentie. Kijk voor meer info op www.humanitas.nl . De Utrechtse afdeling heeft ook projecten voor huisbezoek aan eenzame mensen, hulp bij administratie thuis, en bijvoorbeeld een project voor studiemaatjes. Ook deze projecten zitten te springen om mensen die nu en dan wat tijd willen doneren. Meer info over de plaatselijke afdeling is te vinden op www.humanitas.nl/utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.