evenement-Gevangenis-Monologen
 Foto van evenement evangenis Monologen

Schrijvers, dichters, theatermakers en spoken word-artiesten gezocht voor eerste ILFU Fringe

9 april 2020 11:19  Redactie  Reageer

ILFU International Literature Festival Utrecht presenteert voor het eerst ILFU Fringe op zondag 20 september. ILFU Fringe is een nieuw programma voor taaltalent, tekstexperiment en literair en poëtisch avontuur. Vanaf vandaag kunnen talentvolle makers uit het hele land zich aanmelden met hun programma-idee. De geselecteerde programma’s zullen te bewonderen zijn op onverwachte locaties in het centrum van Utrecht tijdens het ILFU dat dit jaar plaatsvindt van 19 september tot en met 3 oktober. Het meest overtuigende optreden krijgt de eerste ILFU Fringe Award toegekend.

Literatuur is veel meer dan het geschreven woord. ILFU Fringe is er voor alle talentvolle makers die taal en tekst op het podium brengen. Schrijvers, dichters, spoken word-artiesten, muziek- en literatuurprogramma’s, storytellers, theatrale lezingen, maar ook theater- en filmprojecten kunnen zich aanmelden zolang de tekst maar centraal staat. Cross-overs tussen taal en andere kunsten worden aangemoedigd.

Een podium voor nieuw talent

Het openingsweekend van ILFU International Literature Festival Utrecht staat in het teken van nieuw talent. ILFU Fringe is een unieke gelegenheid voor schrijvers en makers om hun project uit te proberen en uit te kunnen voeren. Behalve een optreden binnen het festival krijgen de deelnemers coaching, workshops en advies van leden van de selectiecommissie. De podia van ILFU Fringe zijn intiem en uiteenlopend: een café, een leegstaand winkelpand, een hotelkamer of een andere bijzondere plek in het centrum van Utrecht.

Naast ILFU Fringe vindt op zaterdag 19 september de finale van het NK Poetry Slam plaats in TivoliVredenburg. De acht beste slamdichters van het jaar strijden om de titel en de Gouden Vink Wisseltrofee, vernoemd naar dichter en performer Simon Vinkenoog. In aanloop naar het NK vinden de halve finales plaats op dinsdag 9 juni in Theatercafé De Bastaard en Hofman Café in Utrecht.

Meer informatie over deelname

Verdere informatie over ILFU Fringe, het reglement en inschrijfformulier zijn te vinden op www.ilfu.com. Programma-ideeën kunnen worden ingediend tot en met 1 juli 2020. De twaalf projecten die worden geselecteerd voor een optreden, worden op 3 augustus aangekondigd.

International Literature Festival Utrecht in september

De tweede editie van het ILFU vindt plaats van 19 september tot en met 3 oktober in Utrecht, sinds 2017 een UNESCO City of Literature. Het festival programmeert schrijvers met een opvallend debuut tot internationaal bekende auteurs die een indrukwekkend oeuvre hebben opgebouwd. Ook film, theater en muziek gebaseerd op boeken, verhalen en tekst, maken onderdeel uit van de programmering. De grote afsluiter is de 38ste Nacht van de Poëzie op 3 oktober in TivoliVredenburg, dit jaar tevens festivalhart van het ILFU.

ILFU Fringe wordt mogelijk gemaakt door de bijdragen van Fonds Cultuurparticipatie en K.F. Hein Fonds. Het ILFU wordt ondersteund door de gemeente Utrecht, Provincie Utrecht en het Nederlands Letterenfonds en mede mogelijk gemaakt door bijdragen van Fonds 21, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds, Evenementenfonds Utrecht, Stichting Zabawas en ABN AMRO Cultuurfonds.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website