St. Antonius ziekenhuis | kunstwerk Samen vanuit ons hart aangeboden door lokel bedrijven in leidsche rijn_foto_hp_van_rietschoten

Bedrijven uit Leidsche Rijn doneren kunstwerk ‘Samen, vanuit ons hart’

Een groot hart, is wat alle zorgverleners hebben. Bij het Antonius ziekenhuis in Leidsche Rijn staat een hart waar niemand zomaar aan voorbij zou moeten gaan.

Een plaquette aan de voet ervan spreekt voor zich:
“Samen, vanuit ons hart. Meer dan ooit zijn alle zorgverleners het hart van onze samenleving. Rots in de branding in onwerkelijke tijden.
Dit kunstwerk Build Love, aangeboden door de lokale bedrijven die Leidsche Rijn mede hebben opgebouwd, symboliseert de collectieve trots die wij voelen voor onze stadswijk. Samen zijn wij Leidsche Rijn en samen steunen wij alle zorgverleners. Mensen op wie we kunnen bouwen.
Van uit ons hart, dank allemaal!”


Advertentie:

Het kunstwerk had op geen beter moment zijn bestemming kunnen vinden laat projectleider van de gemeente John Korssen, aan RTV Utrecht weten:

“Dit is het moment dat we het hart echt moesten ontwikkelen. De symbolische waarde achter het hart is perfect voor deze tijd.” Als tastbare dank voor hun inzet werden honderd ‘gouden hart’ speldjes voor het Intensive Care personeel achtergelaten. “ik wilde graag ook iets binnen het ziekenhuis brengen” aldus de kunstenares, Martine Pouw, die verder op liet tekenen: “De aannemers bouwen aan de toekomst van Leidsche Rijn. Dit hart zie ik als het bouwen aan de samenleving.”

In het kunstwerk is een spiegelend vlak verwerkt. De kunstenares verduidelijkt: “Deze staat symbool voor de toekomst en dat we niet moeten vergeten vooruit te kijken.”

kunstwerk Samen vanuit ons hart aangeboden door lokel bedrijven in leidsche rijn_foto_hp_van_rietschoten
Kunstwerk ‘Samen vanuit ons hart’ | Foto: Hans Peter van Retschoten

Bron: RTV Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.