aanleg_muziekplein_foto_hp_van_rietschoten

Aanleg Muziekplein in Terwijde

Getuige het bouwbord dat al sinds lange tijd het Muziekplein siert zouden de ambitieuze plannen van de her inrichters van het Muziekplein in Terwijde al in volle gang moeten zijn. Dit voorjaar hadden activiteiten- en evenemententerrein, een sportplek, jongerenplek en speeltuin moeten worden opgeleverd. De plannen voor het muziekplan stammen al vanaf begin januari 2019 toen wethouder Klaas Verschuure hierover zijn plannen ontvouwde ten overstaan van de gemeenteraad. Het inmiddels aangelegde ‘tiny forest’ is al een start van het groene karakter dat de plek moet krijgen. Verder komt er ruimte voor alle leeftijden om te sporten, spelen en ontspannen. Zo zullen er onder meer voetbaldoelen en basketbalpalen worden geplaatst. Een speelhuis kan onder andere dienstdoen als object om legaal graffiti op te spuiten. Op het nieuw aan te leggen muziekplein zal ook ruimte worden geboden aan evenementen als kermis of circus. Hoofdzakelijk zal de plek dus worden ingericht als sportplek. Ter hoogte van de Hof Ter Weydeweg is een bruggetje in de planning opgenomen

De parkeerplekken zullen verdwijnen, hetgeen de omwonenden niet van harte toejuichen. Zij zijn bang dat treinreizigers die vanaf station Terwijde reizen, elders in de wijk gaan parkeren. Enkele initiatiefnemers hebben een voorstel op tafel gelegd waarbij een deel van de bestaande parkeerplaatsen behouden blijft. Langs de Hof Ter Weydeweg komen extra parkeerplaatsen.

Het streven is voor de zomer de herinrichting van het plein te hebben gerealiseerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.