Burgemeester Jan van Zanen belt met Pantarijn Journaal2
 

Burgemeester Jan van Zanen belt met Pantarijn Journaal

20 april 2020 09:57  Redactie  Reageer

Burgemeester Jan van Zanen had vernomen dat obs Pantarijn een eigen journaal heeft in deze Corona tijd. Dat vond hij zo interessant dat hij persoonlijk de presentatrice Puck uit groep 6b belde. Puck is een van de circa 5 leerlingen die naar school gaat omdat een of beide ouders een vitaal beroep uitoefenen.

Een van de activiteiten die deze leerlingen doen, is het maken van een Pantarijn Journaal. Er komen verschillende items langs zoals; interviews, natuurlijk een item over wc-papier, de 1,5 meter afstand, maar ook wat gebeurt er nu de Koningsspelen dit jaar niet doorgaan op school. Maar ook tips als je in de leerkuil valt.

Dit keer mocht Puck zomaar de Utrechtse burgemeester interviewen. De burgemeester gaf aan dat hij de ambtsketting nu bijna niet draagt, omdat hij op zijn zolderkamer werkt en geen speciale gelegenheden bezoekt. Maar speciaal voor dit interview met Puck heeft hij de ambtsketting omgedaan.

Puck vroeg wat een burgemeester precies doet? Hij gaf aan dat hij veel vergaderde en veel met mensen spreekt om zo te zorgen dat het goed gaat met Utrecht. Ook vroeg Puck wat de burgemeester nu niet kan doen? Hij vertelde dat hij bijvoorbeeld niet mensen kan bezoeken die 100 jaar zijn geworden. Een mevrouw die 100 werd, heeft hij gebeld om haar te feliciteren. Ook wilde Puck wel weten wat de burgemeester er van vindt dat de leerlingen nu thuis zijn en les krijgen van de ouders. “Nou lesgeven is echt een vak apart. En dat is toch wel heel moeilijk om te combineren, met de andere werkzaamheden van de ouders. En niet alle ouders, bijvoorbeeld mijn vader, hebben heel veel geduld.”

Ze spraken ook over wat de burgemeester vroeger wilde worden en wat Puck wil worden later. Ze hadden een overeenkomst want beiden vinden journalist wel een leuk beroep.

De burgemeester stelde aan Puck ook een paar vragen. Hij wilde weten hoe ze het vond op school, wie ze allemaal had geïnterviewd, wat ze allemaal deden op school en hoe zij het zelf vindt om nu naar school te gaan. En ook wat er leuk is aan de school of wat er beter kan. Puck gaf aan dat ze blij is dat Pantarijn straks een nieuw schoolgebouw krijgt, en dat ze het nu heel fijn vindt op school.

Het interview eindigde met een wens van de burgemeester: “Speciaal voor OBS Pantarijn alle goeds. Maar ook voor alle juffen, meesters, leerlingen en mama’s en papa: Hou vol! Hou vooral afstand! En hou van elkaar!

Het interview is te zien op de facebook pagina van obs Pantarijn.

Burgemeester Jan van Zanen belt met Pantarijn Journaal2

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website