Marriott-Eerste-hotel-in-Leidsche-Rijn-opent-in-2020-haar-deuren

Twintig hotelkamers meer aan het Brusselplein

Met tal van merknamen als Marriot, Aloft en Holiday Inn onder de vleugels is het internationaal opererende Odyssey een markante speler op de hotel markt. Iedere stad van enige betekenis biedt wel ruimte aan een vestiging van een van de hotels die door deze grootmacht wordt uitgebaat.

In Leidsche Rijn zal een Aloft hotel worden gebouwd in Leidsche Rijn centrum nabij het station, met een entree aan het Brusselplein. Deze plannen staan al even op stapel maar de eerste paal voor het project moet nog de grond in.

Inmiddels is het destijds afgegeven bestemmingsplan voor de locatie gewijzigd, om de komst van het hotel mogelijk te maken. Naar nu is gebleken zal het oorspronkelijke aantal hotelkamers waarvan in het eerste plan sprake was, in een nieuw besluit worden uitgebreid van 224 naar 244. De hotellocatie zal “globaal begrensd zijn door station Utrecht Leidsche Rijn in het noorden en in het oosten door de Stadsbaantunnel van de A2. Bovenop de Stadsbaantunnel ligt het busstation. In het zuidwesten is het winkelgebied” valt te lezen op de website van de gemeente waarop bestemmingsplannen openbaar worden gemaakt.

De verwachting is dat eind dit jaar zal worden gestart met de bouw. De eerste gasten van het beeldbepalende pand kunnen pas eind 2021 welkom geheten worden.

vlnr_Aloft_hotel_en_Leidsche-Werf
Impressie Leidsche Werf (gebouw rechts)

Bron: Gemeente Utrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.