impressie zonnepanelen Haarrijnseplas

Woningen aan Haarrijnseplas verzekerd van dichtbij huis opgewekte energie

Water en groen zijn beeldbepalend voor de te realiseren wijk Haarrijn. Zeker zo bepalend zal het zonnepanelenveld zijn waarvan 1400 huishoudens hun energie zullen betrekken. In ieder geval zijn de ongeveer 650 woningen die de nieuwe wijk telt verzekerd van dichtbij huis, opgewekte energie. Het zonnepanelenveld zal uit eilandjes bestaan die ongeveer tien procent van de plas innemen. Vanaf het recreatiestrand zullen ze aan het oog onttrokken zijn door planten en struiken die daarmee zullen zorgen voor schuil- en broedplaatsen voor vogels. Dit najaar start de aanbestedingsprocedure voor de aanleg van het energieveld. Haarrijn bestaat, op de tekentafel en in al vergevorderde plannen, uit twee-onder-een kap en vrijstaande woningen, woningen direct aan het water en appartementen op het strand. Een aantal vrije bouwkavels zijn naar eigen inzicht te bebouwen. Voor diverse voorzieningen is Vleuten dichtbij en in een basisschool met kinderopvang is voorzien in de wijk zelf.

Naast het riant wonen en onbegrensd recreëren aan de Haarrijnseplas zijn ook het Máximapark en de weidsheid van Wielrevelt nabij Haarzuilens, dichtbij.

De wijk wordt ontsloten door een aansluiting op rijksweg A2 en de Zuilense Ring. Nergens in Utrecht is een vergelijkbare woonwijk te vinden. In Haarrijn wonen is uniek. Iedere woning staat op een steenworp afstand van de plas.

Lees ook:
Eilanden met zonnepanelen op de Haarrijnseplas?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.