romeinenweek

Digitale Romeinenweek

Tijdens de Nationale Romeinenweek zullen Romeinse soldaten niet hun heldendaden declameren en rijke wapenrusting laten kletteren op het binnenterrein van Castellum Hoge Woerd ten overstaan van een groot publiek. Gegeven de maatregelen als gevolg van het almaar toeslaande virus dat de wereld in zijn greep houdt, zal via een Skypeverbinding tijdens de Online Romeinenweek een programma worden gevolgd. Castellum Hoge Woerd is jaren gastheer geweest voor het evenement en terecht. Waar anders dan in Castellum komt de geschiedenis tot leven? Geniet tijdens de Romeinenweek van 25 april tot en met 3 mei, thuis van allerlei onlineactiviteiten die worden aangeboden door tientallen organisaties. Zo zullen er online tentoonstellingen te bezoeken zijn en kunnen aan de hand van online gedeelde recepten authentieke Romeinse recepten worden gedeeld. Volg de online zoektocht naar een verdwenen stad en leer meer over alle geweldige vondsten die zijn tentoongesteld of nog in archieven liggen opgeslagen, maar die dus nu al met een groot publiek kunnen worden gedeeld.

Iedere dag wordt een tip gedeeld over de speurtocht naar een Romeins schip. Met het oplossen van ‘het raadsel van het Romeinse galei’ is een exclusieve Romeinse goodiebag te winnen.
Op 1 mei wordt op de Facebookpagina van de Romeinenweek een pub quiz gehouden met het thema: de Romeinse tijd in Nederland.

Tijdens de Romeinenweek hoef je de deur niet uit om verborgen schatten te ontdekken en meer te weten te komen over de tijd, dat de Romeinen in Nederland heer en meester waren.
De Nationale, digitale Romeinenweek is georganiseerd door RomeinenNU en Romeinse Limes Nederland en mogelijk gemaakt door een bijdrage vanuit het Fonds voor Cultuurparticipatie.

Lees meer op www.romeinenweek.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.