boom_hut_boomhut_foto_Asif Nahas
 Willekeurige boomhut | Foto: Asif Nahas

Kids krijgen met boomhut hulp uit onverwachte hoek

2 mei 2020 15:44  Redactie  Reageer

Lekker buiten, juist in deze tijd zouden kinderen zich moeten vermaken buiten de vier muren van hun huis waarvan ze inmiddels wel iedere oneffenheid hebben gezien en opgeslagen in hun brein. Een aantal kinderen in Terwijde, Leidsche Rijn, ging aan de slag en timmerde een boomhut. Niet in overeenstemming met strenge veiligheidseisen of van een gedegen bouwtekening, maar wel met plezier en toewijding.

De hut is echter door gemeentewerkers voor de jongeren tot verboden terrein verklaard en hen is gesommeerd de boomhut niet meer te gebruiken, met de woorden: “07.00 uur, woensdag, is het einde verhaal voor jullie speelplek.”

Om hun protest tegen de sloop van het bouwwerk kracht bij te zetten hebben de bouwers een spandoek opgehangen waarop duidelijk “De boomhut blijft!” is te lezen.

Hulp uit onverwachte hoek

Nu heeft een gepensioneerde docent van een technische school zijn hulp aangeboden: “Ik wil hen graag helpen. Door te kijken welke materialen ze gebruikt hebben, en hoe stevig en veilig hun constructie is. Wordt het niet te glad bij regen? Hoe zijn de planken bevestigd? Dat doe ik graag samen met ze, zodat ze ervan kunnen leren als aanpassingen noodzakelijk blijken.’’ verklaart de 71-jarige Cor van Angelen ten overstaande van de media.

Of de hut na inspectie en eventuele aanpassing het domein van de jongeren blijft valt te bezien. Na de meivakantie zal het bouwwerk evengoed ten prooi kunnen vallen aan de sloophamers van de gemeente.

Foto gezocht

Wie-o-wie heeft er een leuke foto van de boomhut? Wij zijn namelijk erg benieuwd! Heb je een foto? Stuur die dan in via onze social kanalen of naar redactie@regioleidscherijn.nl.

Bron AD

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website