Vapiano sluit deuren door coronacrisis

Eerste faillissement in Leidsche Rijn door coronacrisis een feit: Vapiano sluit deuren

De Nederlandse restaurants van pizza- en pastaketen Vapiano zijn failliet verklaard. Rechtbank Gelderland sprak het faillissement uit over VAP Nederland. Onder dit bedrijf vielen ook de elf vestigingen waaronder die in Leidsche Rijn Centrum. Ook de andere filialen in o.a. Amsterdam, Rotterdam en Utrecht centrum hebben de deuren moeten sluiten.

Het Duitse moederbedrijf had al aangegeven het tijdens de coronacrisis erg moeilijk te hebben waardoor ook de Nederlandse vestigingen niet meer aan de financiƫle verplichtingen konden voldoen. Uiteindelijk werd er uitstel van betaling aan de keten verleend.

Alleen de vestiging in Eindhoven viel buiten het uitstel van betaling. Het is nog niet bekend of deze vestiging ook failliet is.

Uit onderzoek moet blijken of er een mogelijkheid bestaat om een doorstart te maken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven