Prins Clausbrug | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Herstel- en onderhoudswerkzaamheden Prins Clausbrug

De in 2003 opengestelde Prins Clausbrug die het Amsterdam-Rijnkanaal overspant en daarmee Kanaleneiland met Papendorp verbindt wordt met ingang van 6 mei aanstaande gefaseerd opgeknapt. Een en ander kan wat ongemak met zich meebrengen, al zal dit tot een minimum beperkt worden door gedurende de hele operatie een brughelft voor tweerichtingsverkeer open te houden.

Het groot onderhoud behelst naast het repareren van het brugdek ook grondige inspectie van de lift in de steuntoren en het nalopen van alle elektra. De rijweg is aan de Papendorpse kant met name, slecht te noemen en zal waar nodig van een nieuwe asfalt laag worden voorzien. Van Papendorp naar Kanaleneiland zullen de werkzaamheden uitgevoerd worden van 6 mei tot en met 24 mei. Van Kanaleneiland naar Papendorp zal worden gewerkt vanaf 25 mei. De verwachting is dat de werkzaamheden op 12 juni zullen worden afgerond waarna het verkeer weer ten volle bezit kan nemen van de brug.

De brug, in de volksmond De Raket genaamd, overspant het Amsterdam-Rijnkanaal hetgeen ruim meer dan honderd meter beslaat. De brug is op het hoogste punt 92 meter hoog en valt daarbij in het niet bij de Erasmusbrug in Rotterdam van de hand van dezelfde architect, die met 139 meter behoorlijk veel hoger is. De Rotterdamse brug heeft overigens wel een beetje Utrechts DNA in zich aangezien deze ook ontstaan is op de tekentafel van de Utrechtse architect Ben van Berkel.

De Prins Clausbrug, in eerste instantie Papendorpsebrug genoemd, werd in 2003 officieel geopend door toenmalig Prinses Máxima. Prins Claus stierf in 2002 op 76-jarige leeftijd.

Prins Clausbrug | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Prins Clausbrug | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Prins Clausbrug | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Prins Clausbrug | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Prins Clausbrug | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Prins Clausbrug | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.