Auto vliegt in brand na crash op de A2 bij Leidsche Rijn_1_foto_112mediautrecht

Auto vliegt in brand na crash op de A2 bij Leidsche Rijn

Dinsdag aan het begin van de nacht is een auto gecrasht op de parallelbaan van de A2 bij Utrecht. De bestuurder reed richting Amsterdam toen hij door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloor en tegen de linker vangrail knalde. Na de crash kwam het voertuig op de vluchtstrook tot stilstand waarna het in brand vloog.

De twee inzittende konden op tijd uit het voertuig komen. Opgeroepen brandweer was snel ter plaatse en heeft de brand geblust.

Beide inzittenden hebben door de brand rook ingeademd en zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Of de bestuurder onder invloed was werd niet direct duidelijk. In het ziekenhuis zal bloed afgenomen worden voor verder onderzoek.

Door de aanrijding lag de weg bezaaid met brokstukken en spullen die uit de auto waren geslingerd. De parallelbaan was ruim een uur afgesloten. Veel automobilisten die, vanwege het ongeval, niet verder konden rijden gingen spookrijdend terug door de A2 tunnel richting afslag Utrecht-centrum. Omdat de tunnel afgesloten was kwamen deze niet verder vanwege de slagbomen. De politie heeft de bestuurder samen met Rijkswaterstaat terug begeleid. Na ruim een uur werd één rijstrook vrijgegeven, de tweede rijstrook bleef korte tijd nog afgesloten voor opruimwerkzaamheden.

Foto: 112MediaUtrecht
Auto vliegt in brand na crash op de A2 bij Leidsche Rijn_1_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht
Auto vliegt in brand na crash op de A2 bij Leidsche Rijn_1_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht
Auto vliegt in brand na crash op de A2 bij Leidsche Rijn_1_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht
Auto vliegt in brand na crash op de A2 bij Leidsche Rijn_1_foto_112mediautrecht
Foto: 112MediaUtrecht

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.