stop_lock_down_corona

Demonstratie tegen maatregelen corona en 5G van start in De Meern

Ruim honderd demonstranten hebben zich vanochtend in De Meern verzameld om te demonstreren tegen de maatregelen die het kabinet heeft genomen vanwege het coronavirus. Vanuit De Meern vertrok de stoet al toeterend door het centrum van Utrecht.

Op auto’s die meereden stonden verschillende leuzen en afbeeldingen die gingen over de lockdown maar ook over 5G en vaccinaties. Volgens de organisatie zijn zij nergens tégen, maar vooral vóór eigen vrijheid.

Een stel wat zich bij de demonstratie had aangesloten en die niet met naam in de media wil verschijnen, laat aan RTV Utrecht het volgende weten: Het blijkt dat ze zich te weinig geïnformeerd voelen door de Nederlandse overheid en bovendien daarnaast veel te veel gecensureerd, vertelt een van hen. “Wanneer wij iets op social media zetten, dan wordt het verwijderd of komt er een grote sticker bij waar ‘fake news’ op staat.” Dat vindt het stel erg vervelend.
De vrouw zou volgens de RTV Utrecht reporter zichtbaar geëmotioneerd en bezorgd te zijn “waar het met Nederland naartoe gaat”.

Negeren van coronamaatregelen

Volgens de politie werden de coronamaatregelen niet meer in acht genomen. Ondanks dat de organisatie aangaf de maatregelen rondom het coronavirus te respecteren, bleek dat dat toch niet door iedereen werd gedaan. Mensen hielden geen anderhalve meter afstand. De politie heeft de situatie in de gaten gehouden en mensen gewaarschuwd. Het bleek niet nodig te zijn om boetes voor het overtreden van de coronamaatregelen uit te delen. Een woordvoerder van de gemeente liet het volgende weten: “Het duurde even, maar mensen gingen uiteindelijk toch uit elkaar. Het past binnen het beleid van de coronacrisis om eerst te waarschuwen. Boetes uitdelen was dus niet nodig.”

Demonstratie Den Haag mag niet doorgaan

Vandaag bij een andere demonstratie tegen de lockdown in Den Haag, heeft burgemeester Remkes besloten geen toestemming hiervoor te geven. De organisatie bleek wel over een vergunning te bezitten maar hielden zich niet aan de coronamaatregelen. Hierna werd er een einde aan de actie gemaakt. Personen die zich daar niet aan hielden zouden worden opgepakt. Op het Centraal Station van Den Haag zijn later tientallen betogers aangehouden.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven