Geld - euros

Oplichters in Leidsche Rijn actief

In de afgelopen dagen zijn in Leidsche Rijn onwelwillende lieden actief geweest die het duidelijk voorzien hebben op kwetsbare mensen, bij voorkeur ouderen. Zij bieden hun diensten aan als tuinman of klusjesmannen, en vragen al op voorhand een fikse aanbetaling voor de klus. Anderen gaan de deuren langs met koopwaar die op bestelling kan worden gekocht. Het doel is duidelijk: geld verdienen met spullen die nooit worden geleverd.

Niet alleen in Leidsche Rijn zijn deze lieden actief, ook uit de gemeente Zeist zijn dergelijke verhalen bekend. Het beperkt zich uiteraard niet tot deze plaatsen, het vermoeden bestaat dat de voornamelijk mannen deel uitmaken van de zogenaamde Irish Travellers. Een groep internationaal opererende, opdringerige en veelal Engelssprekende mannen die te kwader trouw op pad gaan.

De groep heeft geen vaste woon- of verblijfplaats en verplaatst zich bij voorkeur in busjes en campers. Mochten deze types zich aan de deur vertonen dan is het raadzaam hiervan de politie op de hoogte te brengen en vooral niet in te gaan op welk voorstel dan ook. Dat geldt uiteraard voor iedereen die zich niet duidelijk kan legitimeren en zich uitgeeft voor bijvoorbeeld bankmedewerker of overheidsambtenaar die toegang willen tot de woning of vragen naar gevoelige informatie als bankrekeningnummer, ID kaart en paspoort of pincode.

Deze waarschuwing is ook van toepassing op telefoon- en emailverkeer.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven