Resto VanHarte bezorgt soep
 Resto VanHarte bezorgt soep

Resto VanHarte voorziet 100 inwoners Leidsche Rijn van maaltijd én ontmoeting op Bevrijdingsdag

6 mei 2020 14:41  Redactie  Reageer

Sociaal buurtrestaurant Resto VanHarte sluit zich aan bij het initiatief van BuurtMaaltijden om op 5 mei eenzaamheid in Utrecht tegen te gaan met een maaltijd en ontmoeting. In haar locatie in Leidsche Rijn bereidt Resto VanHarte een maaltijd voor honderd buurtbewoners die wel wat extra aandacht kunnen gebruiken. Vrijwilligers uit de buurt bezorgen deze vervolgens bij de mensen thuis. Het gaat hierbij deels om bestaande gasten van Resto VanHarte en deels om nieuwe mensen die binnenkomen via het netwerk van de organisatie in de wijk en via de website van BuurtMaaltijden.nl. Elke vrijwilliger bezoekt maximaal vijf mensen zodat er voldoende tijd is voor een kennismaking en een praatje. Uiteraard houden de vrijwilligers 1,5 meter afstand bij het bezorgen van de maaltijd.

Met de kookactie geeft Resto VanHarte gehoor aan de oproep van BuurtMaaltijden om op Bevrijdingsdag te koken voor buurtbewoners in de strijd tegen eenzaamheid. Het initiatief van BuurtMaaltijden bestaat eruit dat bewonersinitiatieven, restaurants en andere geschikte locaties waar volgens de RIVM richtlijnen gekookt kan worden hun ruimtes op Bevrijdingsdag eenmalig beschikbaar stellen om te koken voor de buurt. Iedereen die dat wil kan vervolgens helpen door een maaltijd te bezorgen in zijn of haar buurt bij de mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Jolanda Panis, Restomanager Utrecht: “Resto VanHarte brengt mensen bij elkaar via de eettafel in de strijd tegen eenzaamheid. Nu onze buurtrestaurants in Utrecht gesloten zijn vanwege de coronacrisis, zijn we andere initiatieven gestart om de verbinding te blijven maken. Zo organiseren we bijvoorbeeld virtuele diners op afstand, komen we langs voor een praatje, brengen we koekjes langs en nog veel meer. Het initiatief van Buurtmaaltijden sluit hier perfect bij aan. We zijn dan ook zeer enthousiast over het initiatief en dragen er graag ons steentje aan bij.”

Over Resto VanHarte
Resto VanHarte is het levendige buurtrestaurant met betaalbare en gezonde driegangendiners. Iedereen is welkom bij Resto VanHarte. Onze Resto’s zijn er voor iedereen, jong en oud, waar je ook vandaan komt. Buurtbewoners koken en eten hier samen, leren elkaar kennen en dragen zelf bij aan een leefbare buurt. De restaurants worden opgezet en gecoached door een klein team van professionals, maar drijven op de inzet van vrijwilligers. Resto VanHarte is synoniem aan meedoen en daarmee hét recept voor een betere buurt.

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Advertenties:

NIEUWSBRIEF

Wekelijks het nieuws en/of de uitagenda mail ontvangen? Geef dan hieronder je e-mailadres op.

Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website