Killer_kraai_de_meern_foto_ Sergio_Ibannez

‘Angry Birds’ De killer kraai in De Meern

Het is geen onschuldig spelletje dat zorgt dat menig Merenees op zijn hoede is. Een kraai die zich bij voorkeur ophoudt nabij de Heldammersingel is de gevreesde vogel die achteloze voorbijgangers de stuipen op het lijf weet te jagen. Naast een terror oehoe, agressieve kraaien langs het Amsterdam-Rijnkanaal of opdringerig gevogelte in het Máximapark die het gemunt hebben op lekkers, heeft De Meern nu dus haar eigen ‘killer kraai.’ De kraai heeft het steevast gemunt op ovenverse stokbroodjes en zonder aanziens des persoons zet hij daarop de aanval in. Ten minste acht keer heeft de kraai al toegeslagen en veelal kwamen de belaagden er met de schrik vanaf. Toch zijn er ook passanten die door de vogel zijn verwond en zich onder doktersbehandeling hebben gesteld. 

De kraai heeft naar alle waarschijnlijkheid een nest in de buurt en lijkt haar kuikens graag kennis te laten maken met de geneugten van het mensenleven: net de boodschappen gedaan en als meer dan verdiende beloning voor deze klus jezelf trakteren op een broodje moet kunnen, juist nu, nuboodschappen doen allang niet meer is wat het was. Dat er waarschuwingsborden moeten komen zoals op het fietspad langs het Amsterdam-Rijnkanaal staan is zeker, wanneer dat is de vraag. 

Omdat de vogel onvoorspelbaar is en als een donkere schim ineens uit de lucht komt vallen zijn de mensen erg op hun hoede. De vogel kan met zijn scherpe klauwen en snavel venijnig uithalen en een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven