FC_Utrecht_middenin_de_samenleving2_foto_hp_van_rietschoten

FC Utrecht door het publiek omarmd

Ze zijn niet te missen wanneer ze in de buurt zijn: de vrijwilligers die met de FC Utrecht bus de Utrechtse wijken intrekken. Natuurlijk wordt ook Leidsche Rijn aangedaan en onder luid gejuich wordt het vrijwilligersteam onthaald. De insteek van de actie is duidelijk: lang houdbare producten inzamelen ten behoeve van de Voedselbank.

De actie is enkele weken geleden gestart. Inmiddels is enkele keren de opbrengst van de rondes bij de Voedselbank al afgeleverd. Nynke Bakker, Manager Maatschappelijk bij FC Utrecht laat in een algemeen bericht weten: “We hopen op veel pakken koffie en thee, suiker, pasta’s, potten bonen en blikjes vis en ander lang houdbaar voedsel, zodat we weer een groot aantal gezinnen daadwerkelijk kunnen helpen. En, zoals we dat bij FC Utrecht Maatschappelijk doen: vanuit het hart.”

Eerder nam FC Utrecht deel aan een actie om maaltijden te verstrekken aan dak- en thuislozen en verleende de club medewerking aan het samenstellen van de ‘tas voor thuis.’ Het resultaat: een tas vol dingen om te lezen, van te leren en bovenal te doen. Onder de naam ‘Help vanuit het hart’ toont de voetbalclub de plek die ze willen innemen: “midden in de samenleving.” De acties worden door het publiek omarmd. Als de bus zich aankondigt staan de producten al klaar om te worden meegenomen. De donateurs kijken vanachter het raam hoe de stoet door de straten trekt, op veilige afstand gevolgd door enthousiaste supporters.

Kijk ook op:
https://www.fcutrecht.nl/overig/help-vanuit-het-hart/

FC_Utrecht_middenin_de_samenleving2_foto_hp_van_rietschoten
FC Utrecht in Leidsche Rijn | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.