Suzan saved my life | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Saved by Suzan

Nabij Leidsche Rijn Centrum, in de wijk Grauwaart, slingert het fietspad om een eik die al decennia lang standhoudt. Er zomaar even langs fietsen doe je niet als je nieuwsgierig van aard bent en nog niet het verhaal kent van de boom en de tekst die er omheen op het asfalt is aangebracht. ‘Suzan saved my life’ is er te lezen dat terecht doet vermoeden dat de boom eigenlijk het veld had moeten ruimen voor de aanleg van het fietspad dat richting Leidsche Rijn Centrum voert.

De tekst is in 2018 aangebracht ter nagedachtenis aan Leidsche Rijn bewoonster Suzan Cornelissen, bovenal moeder van drie dochters, maar ook webdesigner. Suzan was nadrukkelijk voorvechter voor het zoveel mogelijk intact laten van de authentieke natuur in de almaar verder oprukkende VINEX. Met haar onuitputtelijke doorzettingsvermogen heeft ze destijds de Utrechtse gemeenteraad op andere gedachten gebracht ten gunste van enkele bomen in de wijk Grauwaart, die in haar opzicht veel meer recht van bestaan hebben dan asfalt en beton.

Waar zij weerstand kon bieden aan het gemeentelijk apparaat en slaagde in haar opzet, heeft ze in 2017 verdrietig genoeg haar meerdere moeten erkennen in de sterfelijkheid waarmee we allemaal eens te maken krijgen. Suzan wordt voor haar inzet geëerd met de tekst rond een van de geredde, markante bomen waar het fietspad zich omheen slingert.

Suzan saved my life | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Suzan saved my life | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Suzan saved my life | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

1 gedachte over “Saved by Suzan”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven