Zingende Toren in Vleuterweide (Utrecht)

De Zingende Toren in Vleuterweide speelt verzoeknummers

Op woensdag 3 juni speelt Wim Ruitenbeek, vaste bespeler van De Zingende Toren, tussen 14.00 en 15.00 uur verzoeknummers van bewoners van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Het concert is een gezamenlijk initiatief van Cultuur19 en De Zingende Toren.

De Zingende Toren is een uniek carillon gemaakt van glazen klokken. Omwonenden van de CultuurCampus hoeven de ramen maar open te zetten voor een plek op de eerste rang. Voor bewoners buiten gehoorsafstand wordt het concert gestreamd via de website en social mediakanalen van Cultuur19 (YouTube en Facebook). Op deze manier kunnen ook de andere wijkbewoners vanuit huis meegenieten van het concert. Evenementen zijn vooralsnog tot 1 september verboden vanwege de maatregelen tegen Corona.

Wim is een van de weinige muzikanten die nog voor een groot publiek kan spelen en dat blijft hij gelukkig ook gewoon doen. In de afgelopen weken vonden veel thuiszittende bewoners troost bij zijn optreden. Bewoners konden al eerder verzoekjes indienen voor het unieke instrument. De Zingende Toren speelde onder andere One van U2, Memories van Maroon 5 en You’ll never walk alone. De eerdere live stream is terug te zien op de website van Cultuur19.

Wie een verzoekje heeft kan het uiterlijk zaterdag 30 mei mailen naar info@dezingendetoren.nl. Vermeld er ook even je naam bij en waarom je juist dit nummer zo graag wil horen. Een nummer aan iemand opdragen is ook mogelijk. De beiaardier maakt uit alle inzendingen een selectie. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl en @cultuur19 op YouTube en Facebook.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.