Fiets met bloemen_foto_hp_van_rietschoten

Bloemrijk initiatief fleurt de buurt op

Een bloemrijk initiatief fleurt de buurt op. De in het oog springende fiets nodigt uit er even bij stil te staan. De tekst op de jasbeschermer spreekt voor zich: “Deze fiets met bloemen wordt onderhouden door de bewoners.

De bedoelde bewoners zijn er zichtbaar trots op dat hun straat een bloemenfiets heeft, getuige de goed onderhouden manden die rijk gevuld zijn met vrolijke voorjaarsbloeiers. Met de nodige zorg kunnen de planten de hele zomer mee en van vorst hebben ze weinig te duchten. De fiets staat op slot en aan een boom geketend om te voorkomen dat een ander ermee ergens goede sier gaat maken. Moederdag is al geweest, maar menig achtertuin zou ervan opfleuren als dit op het tuinpad zou staan. Misschien een voorbeeld voor wie nog ergens een niet gebruikt rijwiel heeft staan of op een van de verzamelplaatsen van groot vuil iets dergelijks aangeboden ziet. Over dergelijk afval gesproken. Een telefoontje is voldoende om een afspraak te maken dat het wordt opgehaald, online kan dat hier.


Advertentie:

De gemeentewerkers hebben in deze tijd hun handen vol aan het ophalen van overtollige huisraad, nu kelders, slaapkamers, keukens, schuren, zolders, garages en tuinhuizen aan een nader onderzoek worden onderworpen. Ineens komt er een bewustwordingsproces op gang en blijkt afstand nemen van lang niet gebruikte spullen ineens niet zo lastig. Dat een tot wrak verworden fiets een leuke plantenbak kan zijn is bewezen in de straat waar deze staat en misschien kan een afgedankte kast of poef ook wel dienen ter decoratie. Het zal niet de bedoeling zijn dat nu massaal afgedankte spullen ergens een plek op straat krijgen in de hoop dat iemand er een plantje inzet, om de boel op te fleuren. In overleg met de gemeente kan veel, dus bel of mail en misschien juichen de stadsambtenaren dergelijke initiatieven van harte toe.

Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *