RAUM_Utrecht_Pop-up_foto_Mariska_Kerpel

RAUM Pop-up brengt het stadsleven de wijk in

Concerten bijwonen, een terrasje pakken en vrienden opzoeken. Uit vele onderzoeken blijkt dat we dit in tijd van corona het meeste missen. Stadslab RAUM brengt daarom deze zomer het stadsleven weer tot bloei met een serie pop-up optredens onder de naam ‘RAUM Pop-Up’. De formule: een verplaatsbaar podium met een band of act die in zo’n 20 minuten opgebouwd en afgebroken kan worden. Om drukte te voorkomen, worden alleen direct omwonenden over de exacte tijd en locatie geïnformeerd, om het optreden vanuit eigen balkon, tuin of achter het raam te kunnen bijwonen.

Een week geleden ontvingen bewoners van het Berlijnplein, Brusselplein en Place2BU een brief met de aankondiging dat er op vrijdag 22 mei bij hen voor de deur een pop-up optreden zou plaatsvinden. Met de nadrukkelijke oproep om niet te komen kijken, maar op veilige afstand te komen kijken.

“Deze is speciaal voor onze buren, die we al een tijdje moeten missen”, kondigde RAUM presentator Esteban aan bij aanvang van het eerste optreden op het Berlijnplein. Op het programma stond een hiphop dansoptreden van dansers Crow en Iruka en de Indie-pop band band Figgie. Na de eerste soundcheck verschenen de bewoners voor de ramen en op het balkon, sommige bewoners kwamen naar buiten. “Dit is mijn eerste echte concert!”, riep een jongetje enthousiast die samen met zijn oma, die op het Berlijnplein woont, was komen kijken.

Na het eerste optreden op het Berlijnplein werd het mobiele podium de vrachtwagen weer ingeschoven en verhuisde het geheel voor een optreden naar het Brusselplein en vervolgens naar het bewonerscomplex Place2BU. De reacties waren overal even enthousiast, veel mensen gaven aan live-muziek erg gemist te hebben. 

Dat we alleen kunnen genieten op veilige afstand is duidelijk, bij geen van de optredens ontstond drukte en iedereen hield voldoende afstand. In alle opzichten een erg geslaagde eerste tour, aldus RAUM.

RAUM Pop-Up aanvragen
Wil je ook een RAUM Pop-Up in jouw straat? Dat kan! Vraag hem aan met minimaal vier buren en we komen naar je toe. We horen graag wat voor soort programma’s, initiatieven of artiesten jij mist en graag voor jouw huis zou willen zien. Mail voor meer informatie met RAUM via info@raumutrecht.nl

Lees hier alles over RAUM

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.