Politie - aanhouding

VIDEO: Massale achtervolging eindigt met zwaargewonde autodief

Zondagmiddag is een autodief zwaar gewond geraakt bij zijn arrestatie aan de Diefdijk in Schoonrewoerd. 

Mart(18) uit De Meern had zijn auto te koop staan omdat zijn werk als automonteur ermee ophield. Een ‘aardige’ man kwam op zijn advertentie af en inspecteerde de auto. “Hij wilde alleen even de ramen bekijken en voordat hij het in de gaten had, ging de dief er met zijn auto vandoor”, aldus Mart. De dief zou met zeker 80 kilometer per uur door de wijk zijn gescheurd. De verkoper gaat er vanuit dat hij goed verzekerd is.

De politie ging de dief achterna. Nadat de auto crashte ging de man per voet verder. Omdat hij een sloot overstak werd de brandweer opgeroepen om de politie bij de oversteek te helpen. Een politiehond wist de  gevluchte autodief te pakken. Het dier zou zo hard hebben gebeten dat een trauma helikopter werd opgeroepen om de verdachte ter plaatsen te behandelen. Het traumateam zou bijna een uur zijn bezig geweest om hem aan de verwondingen te helpen.

De auto raakte zwaar beschadigd. 

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven