corona_foto_Fusion_Medical_Animation
 Afbeelding: Fusion Medical Animation

Coronabesmetting bij leerkracht basisschool Leidsche Rijn

25 mei 2020 21:59  Redactie  Reageer

Een juf van de katholieke basisschool Onder de Bogen in Leidsche Rijn is besmet met het coronavirus. Momenteel is de leerkracht thuis en zijn de ouders en leerlingenop de hoogte gebracht.

De onderwijzer kreeg afgelopen maandag last van milde klachten en is daarop direct naar huis gegaan. De school heeft vervolgens contact opgenomen met de GGD.

De GGD heeft een bron- en contactonderzoek uitgevoerd . Hierbij is nagegaan met wie zij in contact heeft gestaan. Alle betrokkenen die uit het onderzoek naar voren kwamen zijn geïnformeerd. Zij hebben het advies gekregen om hun gezondheid 14 dagen lang goed in de gaten te houden en bij klachten zich te laten testen op corona.

Volgens de GGD zou het niet nodig zijn om leerlingen en andere leerkrachten te laten testen. Er zijn geen aanwijzingen zijn dat een verspreiding van het coronavirus binnen de school zou hebben plaatsgevonden.

Een woordvoerder van de school laat weten dat de kans, dat de juf anderen heeft kunnen besmetten, uiterst klein zou zijn.

Extra maatregelen zijn volgens de GGD niet nodig.

Voor de leerkracht die thuis zit, en weer aan de betere hand is, is vervanging geregeld.

Lees ook:
Basisschoolleerlingen mogen weer naar school. Verstandig of toch niet?

Bron: ADAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website