Afsluiting Groenedijk | Foto: Hans Peter van Rietschoten
 Afsluiting Groenedijk | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Ingrijpende werkzaamheden Groenedijk

30 mei 2020 13:17  Redactie  Reageer

Een zogenaamde duiker aan de Groenedijk moet worden hersteld, de ‘buis voor waterdoorlating’ verkeert vooral binnenin in slechte staat. Het betreft de duiker tussen de huisnummers 39 en 55. Doordat er kabels en leidingen zijn ingegraven onder de duiker moet de buis op zijn plek blijven gedurende het herstel. De werkzaamheden aan de duiker zullen daarom van binnenuit worden gedaan. Er is een hele technische verhandeling over deze operatie voorhanden op de website van de gemeente. Hierop wordt uiteengezet welke werkzaamheden worden uitgevoerd, zoals het plaatsen van een nieuwe put in de duiker en het opgraven van een ‘blinde put.’ Er wordt gesproken over het “aanbrengen van een grote kous in de duiker met een hijskraan voor het versterken van de buis. Deze ‘kous’ moet uitharden met warm water waarbij een doordringende geur kan vrijkomen die niet schadelijk is voor de gezondheid,” laat de gemeente uitdrukkelijk weten op de website.

Tijdens de werkzaamheden wordt het verkeer omgeleid over de Rozemarijnsingel die evenwijdig aan de Groenedijk loopt.

Groenedijk | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Groenedijk | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Groenedijk | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Groenedijk | Foto: Hans Peter van RietschotenAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website