Vocal Group TimeLEZ

Opbrengsten Anjeractie voor lokale cultuurverenigingen

Het Prins Bernhard Cultuurfonds bestaat dit jaar 80 jaar en de Anjeractie 75 jaar. Dit wordt gevierd met een speciale jubileumcollecte in de week van 22 tot en met 30 mei 2020. Met de jaarlijkse collecte haalt het Cultuurfonds geld op voor cultuur en natuur in de regio onder het motto: Houd cultuur in de buurt levend! En dit jaar is maar liefst 100% van de opbrengst van de Anjeractie voor de clubkas van de collecterende vereniging. Vocal Group TimeLEZ uit Vleuterweide collecteert al jaren voor het Cultuurfonds, zo ook dit jaar.

Digitale Anjeractie

De leden van TimeLEZ kunnen vanwege de coronacrisis niet met de collectebus langs de deuren gaan. Dit jaar zal de collecte dan ook voor het eerst in de geschiedenis van de Anjeractie digitaal gebeuren. De link voor TimeLEZ is te vinden op https://www.timelez.nl/anjeractie/.

Cultuur gaat door!

Ondanks de belemmeringen door het coronavirus gaat TimeLEZ door. Live repetities zijn momenteel vervangen door zoomrepetities, opsturen van opnames, filmpjes en het monteren daarvan. Geplande voorstellingen zijn voorlopig van de baan. Maar TimeLEZ is gebrand op het brengen van cultuur bij iedereen die daarvan geniet. We merken nu maar al te goed wat dat waard is. Zo wordt er momenteel hard gewerkt aan een speciale uitvoering met livestream, eind 2020. Kerst en zo veel meer! De voorbereiding kost meer tijd, nieuwe wegen zullen bewandeld moeten worden. Maar ondanks alle beperkende richtlijnen en onzekerheden, dit gaat, in welke vorm dan ook, gerealiseerd worden

Bijzonder doel opbrengst Anjeractie

Dit jaar mag de collecterende vereniging 100% van de opbrengst houden. De opbrengst zal TimeLEZ gebruiken om de eindejaar uitvoering zo laagdrempelig mogelijk te maken om bij te wonen. Ook als een normale bezetting in publiek nog een utopie is. Uitvoeren en uitzenden via een goede livestream is het doel, zodat zoveel mogelijk mensen ervan kunnen genieten.

Over het Prins Bernhard Cultuurfonds

Het Prins Bernhard Cultuurfonds is bevlogen pleitbezorger van cultuur, natuur en wetenschap in Nederland en daarbuiten. Met financiƫle bijdragen, opdrachten, prijzen en beurzen worden bijzondere initiatieven en talent gestimuleerd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].