Brede_School_Vleuterweide_luchtmuseum_2_foto_Herman_Kemperman

Brede School Vleuterweide opent LUCHTmuseum

Lucht is overal om ons heen, maar wat is lucht eigenlijk? En wat voor leuke en mooie dingen kun je er zoal mee doen? Op donderdag 11 juni 15.30 uur starten Brede School Vleuterweide en Cultuur19 met een nieuw kunstproject voor kinderen: het LUCHTmuseum. Na de lancering op donderdag zijn kinderen en ouders/verzorgers van harte welkom om iedere woensdagmiddag van 15.30-17.30 mee te bouwen aan het museum. Alle workshops en kunstwerken hebben iets te maken met lucht.

De workshops zijn iedere week anders en bedoeld voor kinderen van 4 tot 14 jaar. De deelnemers worden begeleid door kunstenaars Esther Hoogendijk en Casper de Jong, bedenkers van het LUCHTmuseum. Esther is beeldend kunstenaar en werkt graag met luchtig materiaal zoals schuim, bellen en papier. Casper houdt ook van lucht, maar hij pakt het wat steviger aan. Hij werkt graag met stoom, druk en beweging.


Advertentie:

Het project is een vervolg op Dit ben ik! waarbij kinderen en ouders aan de slag gingen met het maken van een zelfportret. Met het LUCHTmuseum willen Brede School Vleuterweide en Cultuur19 wijkbewoners uitnodigen om deel te nemen aan de verschillende creatieve activiteiten om samen een levendige plek te maken van de brede school.

Brede School Vleuterweide is gevestigd op Teunisbloemlaan 50 in Vleuten. Het programma van het LUCHTmuseum vindt plaats op woensdag 17, 24 juni en 1 en 8 juli van 15.30-17.30 uur. Op woensdag 15 juli is vervolgens de zomerexpositie in het LUCHTmuseum met alle gemaakte kunstwerken. Toegang is gratis. Aanmelden vooraf is niet nodig. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl en www.bredeschoolutrecht.nl/vleuterweide.

Brede_School_Vleuterweide_luchtmuseum_2_foto_Herman_Kemperman
LUCHTmuseum | Foto: Herman Kemperman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *