straatnaam
 

Berlijnplein gaat toch niet Anne Frankplein heten

3 juni 2020 16:43  Redactie  Reageer

Niet het Berlijnplein in Leidsche Rijn zal de naam van Anne Frank in de nabije toekomst dragen, maar een statige boulevard in de aan te leggen wijk Merwedekanaalzone.

Het Anne Frankplein in de binnenstad moest eerder wijken voor een busbaan. Hoewel in de volksmond nog altijd gesproken wordt over Anne Frankplein zijn er geen naambordjes meer die het gebied als zodanig aanduiden. De verwarring bij verkeersdeelnemers is begrijpelijk, temeer omdat een navigatiesysteem als Google Maps nog niet heeft doorgevoerd dat Anne Frank in Utrecht geen plein meer naar zich vernoemd weet.

Burgemeester Van Zanen laat aan RTV Utrecht weten: “De Utrechtse verzetshelden zullen hier (Merwedekanaalzone) in het eervolle gezelschap van Anne Frank verkeren”, duidend op het plan om meer straatnamen te vernoemen naar Utrechters die zich hebben onderscheiden met hun daden ten tijde van de bezetting in WO II.

Advertentie:

Verder maakte de burgemeester bekend dat in de te bouwen Heldinnenbuurt in stadsdeel Haarrijn een straat vernoemd wordt naar voormalig burgemeester Annie Brouwer. Oud-burgemeester Jan Westra zal in Vleuten-De Meern vernoemd worden, al is hier nog geen concrete locatie genoemd. Westra was burgemeester van Vleuten-De Meern tot de annexatie door Utrecht, waartegen hij zich fel verzette.
Het wachten is op het initiatief om een straat te vernoemen naar scheidend burgemeester Jan van Zanen.Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website