DeMaakruimte-Dag Van De Architectuur

Dag Van De Architectuur ook bij ons in de regio

Zaterdag 20 juni is de Dag van de Architectuur in Utrecht. Dé kans om binnen te kijken bij enkele markante gebouwen en gebieden in de stad! Bevlogen initiatiefnemers, bouwers én enthousiaste architecten nemen je mee door opengestelde gebouwen en ontwikkelgebieden.

Gidsen van Architectuurcentrum AORTA leiden rond in het Centrum Leidsche Rijn en het Centraal Stationsgebied. Hierbij kijken ze naar de huidige architectuur maar vooral ook naar de toekomst van de stad en de publieke ruimte. Naar wat architectuur en stedenbouw kunnen doen voor de kwaliteit van de leefomgeving en hoe ze een belangrijke rol kunnen spelen in de oplossing van grote sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. Ook bij RAUM is het één en ander te zien.

Open huis

Bijzondere gebouwen stellen hun deur open voor publiek. Neem een kijkje in de nieuwe hotels Hampton by Hilton Utrecht en Crowne Plaza Utrecht in het opvallende Poortgebouw. In de Werkspoorfabriek vertelt architect Bart Kellerhuis in een korte lezing over de transformatie van fabriek naar creatieve hotspot, waarna je de uitwerking in een rondgang door het gebouw kan bekijken. Loop met een podcast door de circulair verbouwde Havenloods en Haventuin en bezoek het naastgelegen terrein De Nijverheid voor presentaties, gedichten en opengestelde ateliers. Rondleidingen in het Hof van Cartesius tonen de innovaties in circulair bouwen die toegepast zijn in de huidige en toekomstige werkruimtes voor creatieve ondernemers.

Corona proof

Het programma van de Dag van de Architectuur Utrecht is aangepast aan de mogelijkheden die de coronamaatregelen sinds 1 juni bieden.

Aanmelden & meer informatie

Kijk op de AORTA website www.aorta.nu/dag-van-de-architectuur-2020/

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].