Zingende_Beelden_Ongrijpbaar_foto_Carel_Evers

Dansen over samen zijn op afstand

Op zondag 28 juni presenteren vijf jonge danstalenten van Academie Tien de voorstelling ‘Ongrijpbaar’. Vanwege de maatregelen tegen corona is de voorstelling te bekijken als film op YouTube.

Oorspronkelijk zouden de jongeren de opening verzorgen van Zingende Beelden op 17 mei. Vanwege corona kon dit jaarlijkse dansevenement in het Máximapark niet doorgaan, maar organisator Cultuur19 vond samen met studenten van DURF een manier om de jongeren toch hun welverdiende podium te geven. Van de voorstelling wordt een film gemaakt die op 28 juni om 16.00 uur op het YouTubekanaal van KLUB19 in première gaat.


Advertentie:

De jonge dansers (Cané, Fleur, Rosalie, Shahrazad, Sione) en de DURF-studenten (Carel Evers, Nils Kroot, Thirza Jonathans, Brechtje van Wulfen) lieten zich juist inspireren door de nieuwe situatie. De voorstelling heeft dan ook alles te maken met wat deze tijd bij mensen oproept en hoe de samenleving samen sterk is. In de afgelopen weken hebben de jongeren via videobellen gerepeteerd onder leiding van Eleni Achillleos.

Eleni Achilleos is een ervaren, veelzijdige actrice met een uitgesproken CV. Ze studeerde af als ‘Bachelor of Theatre, Acting’ van de HKU en zet haar creatieve expertise in om te regisseren, te coachen en les te geven.

Dansers: Cané, Fleur, Rosalie, Shahrazad, Sione
Docent: Eleni Achilleos
Studenten: Carel Evers, Nils Kroot, Thirza Jonathans, Brechtje van Wulfen
Organisatie: Boris van Lieshout (KLUB19), Laura Machielse (Cultuur19), Tess van Hout (Academie Tien), Lotte Rosier (De Vrijstaat).

Zingende Beelden is een initiatief van Cultuur19. De voorstelling ‘Ongrijpbaar’ is door studenten van DURF georganiseerd in opdracht van Cultuur19 en in samenwerking met De Vrijstaat en Academie Tien. De voorstelling zal te zien zijn op het YouTubekanaal van KLUB19, het jongerenprogramma van Cultuur19. Meer informatie is te vinden op www.cultuur19.nl en www.zingendebeelden.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.