nut_voorstelling_Graven

NUT speelt zomer muziektheater

‘Graven’ is de titel van het zevende zomer theaterstuk van NUT, Nieuw Utrechts Toneel, het theatergezelschap waarin theatermaker Greg Nottrot, ditmaal op de bühne geflankeerd door muzikante Maxima Snaters een hartverwarmende muziektheatervoorstelling speelt. “Over een zeventienjarig meisje dat verliefd wordt op een Duitse soldaat. Over een eenentwintigjarige jonge vrouw die haar liefde verliest aan de oorlog. Over een demente vrouw van vijfennegentig die ongewild de naam prevelt die ze een leven lang wilde verzwijgen. Over of liefde fout kan zijn, muziek gevaarlijk, en schoonheid giftig.”

Vanaf 8 juli wordt op een online platform voor het aanstaande publiek een digitale speurtocht uitgezet om een tipje van de sluier die tot dan over de dieperliggende gedachte achter Graven hangt op te lichten.
Theatermaker en levenspartner van Greg Floor Leene nodigt in de aftelperiode eveneens online het publiek en zes beeldende kunstenaars mee te werken aan een virtueel monument: “Monument voor een moment van één minuut.”

Geheel volgens traditie kan het publiek na afloop van de voorstelling aanschuiven aan het diner dat raakvlak heeft met het gespeelde stuk. Daniël Lansbergen, chef van Buurtrestaurant Venster op het Berlijnplein zorgt voor de verbinding tussen toneelspel en gerechten. Eerder werden traditionele Griekse gerechten geserveerd na afloop van de voorstelling ‘Terug, naar de Kersentuin’ in hun eigen kersenboomgaard in Leidsche Rijn.
In het persbericht laat Daniël weten: “Mijn liefde zit hem in de beleving, het passend maken van de sfeer, het eten en de persoonlijke wensen.”
‘Graven’ is vijftien keer te zien op een nader te bepalen locatie van
5 tot en met 23 augustus.

Voor informatie en kaarten: www.nieuwutrechtstoneel.nl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.