Weerbericht voor woensdag 17 juni: Perioden met zon. In de avond mogelijk onweer!

Gisteren was het vooral in het zuiden van het land bar en boos. Op enkele plaatsen viel er 40 tot lokaal 50 mm regen. Dit gaf aanleiding tot wateroverlast. Riolen konden het niet meer verwerken en alles stond blank. In Dordrecht was er zelfs sprake van een windhoos. Bij ons in de regio bleef het beperkt tot lichte regen. Er was veel bewolking en ondanks het gebrek aan zon werd het toch 20 tot 21 graden.

Vandaag eigenlijk een zelfde situatie als gisteren. De onstabiliteit is met name in het zuiden het grootst en daar kunnen dan ook weer stevige regen en/of onweersbuien vallen. Dit kan opnieuw leiden tot wateroverlast. Bij ons schijnt de zon met perioden en in de namiddag en avond is het ook mogelijk dat wij te maken krijgen met een paar stevige buien, mogelijk ook onweer.Bekijk in de middag en avond even de buienradar mocht u op pad gaan! Het wordt overdag een graad of 23 en er staat maar weinig wind. Vannacht ook nog kans op stevige (onweers)buien en het koelt net verder af tot een graad of 16!


Advertentie:

Donderdag is het bewolkt en regenachtig. In de middag komt dan de zon af en toe tevoorschijn, maar ook dan kan er nog een enkele bui voorkomen. Het wordt maximaal 20 graden, daarbij draait de wind van zuidwest naar west en neemt toe tot matig, kracht 3 tot 4.

Vrijdag is het droog met geregeld zon en dan wordt het 20 graden. Op zaterdag is er weer enkele bui mogelijk. De temperatuur blijft dan op een aangename 20 graden.

Met vriendelijke groet,

Jeroen Jansen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.