Kasteel de Haar

Kasteel en park dagelijks geopend!

Kasteel de Haar is het grootste en meest luxueuze kasteel van Nederland en behoort tot de internationale top van historische buitenhuizen. Het kasteel ziet er nog precies zo uit als tijdens de septemberbewoning van de familie in de vorige eeuw. Ontdek zelf alle verhalen over hoe het eraan toe ging tijdens het verblijf van de baron en barones.

Baron Etienne van Zuylen en barones Hélène de Rothschild laten van 1892-1912 het kasteel vanuit een ruïne herbouwen door architect Pierre Cuypers (dan al bekend van het Rijksmuseum en het Centraal Station van Amsterdam), als eerbetoon aan de roemrijke familie Van Zuylen van Nijevelt van de Haar. Het kasteel kenmerkt zich door de rijke en extravagante geschiedenis en de vele bijzondere verhalen die achter de kasteelmuren schuil gaan. De zaalgidsen staan klaar om je alle verhalen over de familie en hun gasten in geuren en kleuren te vertellen.


Advertentie:

55 hectare park & stijltuinen

Maak een wandeling door het uitgestrekte Engelse landschapspark, met de kronkelige paadjes en romantische bruggetjes, ontdek het doolhof, het hertenkamp en bezoek de Rozentuin, het Grote Cour en de Romeinse Tuin.

Breng je eigen broodjes mee en strijk neer op de picknickweide, of geniet van een koffie, lunch of borrel bij het Museumcafé of het Tuynhuis.

Voor kinderen

Voor kinderen is Kasteel de Haar het ultieme sprookjesslot. Ze ontdekken alles over wonen in een kasteel. Van koken op een kolenfornuis tot deftig dineren in de prachtige Eetzaal. Het hele jaar door worden er voor de hele familie, van jong tot oud, diverse activiteiten georganiseerd.

Praktische informatie

Wil je het kasteel of park bewonderen? Reserveer dan hier een digitaal ticket met een tijdslot, zodat er gegarandeerd kan worden dat er voldoende afstand is tussen jou en andere bezoekers. Voor meer informatie over toegangsprijzen en openingstijden, ga je naar www.kasteeldehaar.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.