leidsche_rijn_festival_2019_podium_theater2_foto_hp_van_rietschoten

Overal Leidsche Rijn Festival

Cultuur19 organiseert dit jaar het Leidsche Rijn Festival in heel de wijk. Vanaf half juli en in augustus vinden her en der in de wijk talloze kleinschalige kinderactiviteiten met kunstenaars plaats die gratis te bezoeken zijn. Workshops waarbij kinderen vooral zelf kunst gaan maken. Een greep uit deze kunstwerken krijgt een plek in het programma van de Leidsche Rijn Festivalshow. Deze show wordt op zondag 6 september live vanuit Castellum Hoge Woerd gestreamd en gepresenteerd door onder andere Jeroen Schipper.

“Omdat we het Leidsche Rijn Festival dit jaar niet kunnen bouwen in ons vertrouwde Castellum Hoge Woerd, bouwen we het in heel de wijk.”

Cultuur19

“Net als andere jaren werken we zoveel mogelijk samen met professionele en lokale makers. Ons festival draait om verwondering en zelf doen en dat blijft ook in deze vorm fier overeind. De voorprogramma’s in de zomer zijn bedoeld om kinderen zoveel mogelijk te enthousiasmeren om zelf aan de slag te gaan met kunst. In de live show komt alles samen: mooie verhalen, muziek om op te dansen, kunst om van te genieten, gemaakt door kinderen. Ook het zomerse kunstlab voor kinderen ‘In Je Makie’ (8+) krijgt een plekje in de show”, aldus programmeur Leonie Langenhuijsen. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt op www.leidscherijnfestival.nl.

Ook verschijnt in aanloop naar de zomervakantie een Festival-doe-krant voor kinderen met creatieve maak-ideeën en activiteiten. In de krant is een hoofdrol weggelegd voor festivalmascotte Joek. Albert Hennipman, geestelijk vader van Joek, tekent voor het ontwerp van de krant, samen met twee illustratoren van het Huis van Betekenis, Timon Vader en Bob Mollema. De krant valt vlak voor de zomervakantie in heel Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern op de mat.

Festival-Boerderijpakket

Utrecht Natuurlijk is dit jaar aangehaakt als samenwerkingspartner en organiseert parallel aan de live show op 6 sept het Oogstfeest in Steede Hoge Woerd. Met Cultuur19 stelden ze een speciaal Festival-Boerderijpakket samen met lokale producten zoals sap van stadsboerderij Koppelsteede, de officiële Leidsche Rijn Festivalbeker, doe-het-zelf potato twisters van Tes en Tos en een fris Maximusbiertje voor ouders/verzorgers. Wie de festivalsfeer in huis wil halen kan het pakket bestellen. Zo steun je bovendien de lokale ondernemers die anders op het festival te vinden zijn. Het Festival-Boerderijpakket is vanaf nu te koop via www.utrechtnatuurlijk.nl/festivalboerderijpakket.

Meer informatie over het Leidsche Rijn Festival is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].