Brandweer-herdenkt-collega’s-die-zijn-omgekomen-tijdens-hun-werk_foto_-Optendrees-Fotografie

Brandweer herdenkt collega’s die zijn omgekomen tijdens hun werk

Op zaterdag 20 juni herdenkt brandweer post Vleuten samen met alle andere brandweerkorpsen in het land, de brandweerlieden die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens de uitoefening van hun vak. Het maakt steeds weer pijnlijk duidelijk dat het beroep van brandweerman en -vrouw niet zonder risico’s is. Ook op de directe omgeving heeft dit invloed.

Brandweermonument

Deze jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de mogelijkheid om samen de pijn van het verlies te delen en dit te verwerken. Sinds 2012 staat in Schaarsbergen het Nationaal Brandweermonument. Bij dit brandweermonument in Arnhem deelt men de verhalen van de omgekomen brandweercollega’s en weerklinken de 97 namen, van degenen die hun gezinnen, kinderen, ouders, vrienden en collega’s achterlieten. 97 waargebeurde verhalen, die allemaal anders zijn maar worden verbonden door het feit dat deze brandweermensen met hun leven de hoogste prijs hebben betaald voor het bewaken van onze veiligheid.

Anders dan voorgaande jaren

Door de huidige Corona-maatregelen heeft men dit jaar de herdenking anders vorm moeten geven en letterlijk afstand van elkaar moeten nemen. Maar het herdenken van omgekomen brandweermensen is belangrijk. Daarom is er dit jaar een korte ceremonie zonder speciale genodigden.

Bij de jaarlijkse herdenking wordt door het hele land het Ereteken – bestaande uit twee elkaar kruisende waterstralen – uitgevoerd.

Foto’s: Optendrees Fotografie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven