Vergroening van de wijk_1_foto_hp_van_rietschoten
 De planten rondom de bomen steken schril af tegen de straat vol oranje gekleurde gevels | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Vergroening van de wijk. Doe je ook mee?

22 juni 2020 11:27  Redactie  Reageer

Niet enkel de fiets met plantjes vrolijkt de straat op, maar ook een keukentrapje is opgetuigd met fleurige zomerbloeiers. Op initiatief van bewoners is onder andere de Pimpernelstraat een vergroende straat aan het worden. De ruimte rondom de bomen, boomspiegel, is bij meerdere bomen vergroot waardoor kleine tuintjes ontstaan die door de buurtbewoners worden bijgehouden.

Wie ook de straat wil vergroenen krijgt van de gemeente alle medewerking. Er worden uitgewerkte plannen aangeboden en er is geen vuistdik handboek met regels waaraan men moet voldoen om groen de straat te laten sieren. Waar geen voortuin bij de woning is mag tegen de gevel geplant worden mits de stoepbreedte er niet te zeer onder leidt. Geveltuintjes bieden niet enkel decoratieve voordelen schetst de gemeente; het zou isolerend werken en graffiti vandalisme tegengaan.

Zonder vergunning kunnen buren al dan niet met groene vingers met elkaar aan de slag. De gemeente hoeft niet per se in het plan te worden gekend en een vergunning is niet nodig. Er kan zelfs een beroep worden gedaan om het plan te financieren. Hiervoor is een potje beschikbaar bij het initiatievenfonds van de gemeente.

Vergroening van de wijk_1_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Vergroening van de wijk_1_foto_hp_van_rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten
Foto: Hans Peter van Rietschoten

Lees ook:
Bloemrijke bermen
Bloemrijk initiatief fleurt de buurt op
Vergroening Specerijenveld in Hoge Weide Leidsche RijnAdvertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website