Vereniging Vleuten, De Meern, Haarzuilens & Leidsche Rijn

Webinar over de geschiedenis van Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije

Op 26 augustus van 19.30 tot 21.00 uur organiseert de Historische Vereniging een webinar over de geschiedenis van Vleuten, Vleuterweide, Veldhuizen en de Balije onder de titel “Rond Leidsche Rijn en Vleutense Wetering” door Gerda Oskam. Er wordt ingegaan op o.a. stroomruggen, ridders en rijksmonumenten, maar ook de recente geschiedenis van ons gebied met alle fysiek en sociale veranderingen komt aan bod.

Webinar
Een webinar is een online lezing die u thuis op uw eigen computer kunt volgen en waarbij je, net als bij een gewone lezing, vragen kunt stellen. Je kan je gratis opgeven voor deze eerste webinar van de vereniging via [email protected]. Je ontvangt dan de link om online live aanwezig te zijn ruim voorafgaand aan de webinar.

Onder voorbehoud van RIVM aanwijzingen staan in het najaar de volgende activiteiten in de planning:

12 september
Open Monumenten Dag met o.a. een historische fietstocht door de wijken onder begeleiding van gids

15 oktober
Lezing over archeologie in de Hoge Woerd

30 oktober
De historie van Vleuten door Ad van Zoeren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].