Onthulling van de plaquette door veteranen en wethouder | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Monument aan Het Lint onthuld

Op Veteranendag, zaterdag 27 juni, is aan Het Lint dat deels het Máximapark omsluit een plaquette onthuld als eerbewijs aan de mannen en vrouwen die het Koninkrijk dienden in oorlogsomstandigheden en vredesmissies in internationaal verband. Hiertoe waren naast wijkwethouder Eelco Eerenberg, veteraan Luitenant-Kolonel Hans van Reenen en een klein leger Máximapark vrijwilligers uitgenodigd.

Tot verrassing van de bijna twintig aanwezigen werden uit de Máximapark geledingen nog twee veteranen gevraagd te helpen bij de onthulling. De twee parkvrijwilligers droegen ooit ook “des Konings wapenrok” zoals Hans van Reenen treffend zei in zijn korte toespraak. Hierin legde hij de nadruk op het belang van een herdenkingsplaats, die overigens mede op verzoek van scheidend burgemeester Jan van Zanen ingericht. De wethouder sprak zijn dank uit aan allen die bij hebben gedragen aan het tot stand komen van de plek aan Het Lint waar veel publiek gebruik van maakt.

militaire groet door Luitenant Kolonel Van Reenen | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Hans van Reenen en Eelco Eerenberg geflankeerd door gebiedsmanagers Saskia de Kruijk en Fred Nuwenhuis | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Hans van Reenen en Eelco Eerenberg geflankeerd door gebiedsmanagers Saskia de Kruijk en Fred Nuwenhuis | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Veteranen Hans, Nico en Adri | Foto: Hans Peter van Rietschoten
Veteranen Hans, Nico en Adri | Foto: Hans Peter van Rietschoten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.