De burgemeester toost op een hopelijk vuurwerkvrij Máximapark. Met Heleen de Boer en Johan de Boer

Brief aan Jan van de Gemeente

Op een snikhete 26 juni fietste burgemeester “ik ben Jan van de gemeente” van Zanen een rondje Utrecht en deed voor hem kenmerkende plekken aan in de Domstad die hij verruilt voor de Hofstad. Hij heeft zich energiek en benaderbaar gekweten van zijn taak en is de titel ‘Burgervader’ meer dan waard. Veel bewoners en instanties hebben met weemoed afscheid van hem genomen en ongetwijfeld is hij overladen met afscheidscadeaus en goede wensen om ook met overgave de Gemeente Den Haag te dienen.

Misschien is de ambtsketen er zwaarder, maar in Utrecht glimt hij meer. Van de tranen van het uitbundige lachen dat hij kan en van de waterlanders van het verdriet dat hem trof. Als vader van de Utrechters in het algemeen, maar zeker ook in de privésfeer in het bijzonder. Hij toonde zijn veerkracht en rechtte zijn rug en droeg zijn keten om zich verbonden te weten met de inwoners.

Onder de afscheidscadeautjes is ook een attentie van De Vrienden van het Máximapark, dat hij een warm hart toedraagt. Een pot exclusieve Lindebloesemhoning van bijen die het Máximapark bevolken en onderdak hebben bij tachtiger en parkvrijwilliger Henk Veldhuizen, die door de Burgervader steevast “Meneer Henk” wordt genoemd wanneer ze elkaar ontmoeten.

Jan van Zanen was meer dan eens te gast in het park om met zijn wethouders bomen te planten, als er aanleiding toe was. De voorzitter van de stichting Vrienden van het Máximapark laat in een brief aan van Zanen weten: “Je hebt er trouwens nog een te goed!”

In hetzelfde schrijven wordt gerefereerd aan de excursie van Máximapark vrijwilligers aan het Haagse Werstbroekpark. Het Máximapark stond nog in de kinderschoenen en het Haagse park diende tot inspiratie.

”Mocht het zo zijn dat in Den Haag behoefte bestaat ook eens op excursie te gaan met die Jan van die gemeente, kom dan gerust langs in het Máximapark. We zullen je met open armen ontvangen!” vervolgt de voorzitter de brief.

De gemengde gevoelens over zijn vertrek hebben plaats gemaakt voor berusting en zijn hartelijkheid zal menig inwoner bijblijven.

Lees ook:
nos.nl: Jan van Zanen neemt afscheid van ‘heel intiem’ Utrecht
– nos.nl: Jan van Zanen (VVD) wordt nieuwe burgemeester Den Haag

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].