waarnemend Burgemeester Peter Den Oudsten | Foto: Desiree Meulemans

Peter Den Oudsten, waarnemend Burgemeester

Terwijl Jan, ik werk bij de gemeente, van Zanen in de Hofstad als Burgemeester volop aan het werk is heeft Utrecht een tijdelijke eerste burger. Binnenkort zal er kunnen worden gesolliciteerd naar het hoogste ambt in de stad. Wanneer een kandidaat voldoet aan de richtlijnen die door de Raad met inspraak van de bewoners van Utrecht zijn opgesteld, kan worden overgegaan tot de benoeming van de man of vrouw die de ambtsketen mag dragen.

Tot dan heeft Peter den Oudsten de voorzittershamer in handen als voorzitter van de gemeenteraad en het college van burgemeester en wethouders. Het ambt van Burgemeester is Den Oudsten (Leeuwarden 1951) niet vreemd. Eerder droeg hij de Burgemeestersketting van Groningen, Enschede en Meppel. 

De tijdelijke Burgemeester van Utrecht is getrouwd en vader van twee kinderen. Als Burgemeester wordt hij geacht zijn intrek te nemen in Utrecht, ook al zal dat een tijdelijke woning zijn.

De PvdA’er laat in een vraaggesprek met AD.nl/Utrecht weten:
“U bent een liefhebber van oldtimers, rijdt een Volvo 240 uit 1989. U bent bekend met de milieuzone in Utrecht, waarin vervuilende auto’s worden geweerd? Zeker, maar mijn auto is geen diesel en ik rijd nu meestal in een andere. Ik ben het ook geheel eens met de milieuzone. Het is goed dat Utrecht daar z’n nek voor heeft uitgestoken. Het leefklimaat in steden wordt zo belangrijk, zeker ook in het kader van bijvoorbeeld stadsuitbreiding.’’

Vorig jaar dacht Den Oudsten als Burgemeester van Groningen te kunnen afzwaaien om zich in een rustiger vaarwater te begeven. Niets bleek minder waar toen hij zijn transfer maakte naar het midden van het land. De verwachting is dat Den Oudsten in zijn functie zeker zal aanblijven tot eind van het jaar.

Bron: AD

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].