Politie ontmantelt drugslab in Vleuten_3_foto_112mediautrecht

UPDATES: Politie ontmantelt drugslab in Vleuten. Zes personen aangehouden

De recherche in Oost-Brabant heeft bij een vrijstaande woning aan de Hof ter Weydeweg in Vleuten, een inval gedaan. Volgens de buren was de inval omstreeks 00.30 uur. Bij de inval zijn zes personen aangehouden. Volgens de buren gaat het om het complete gezin inclusief zoon en dochter.

Buren hebben gezien dat er ten minste vier personen uit de woning werden gehaald en dat het zou gaan om een gezin met zowel dochter als zoon.


Advertentie:

Afgelopen nacht werd duidelijk dat de verdachte vermoedelijk in een lab aan de slag zou gaan. Daarop is hij door de rechercheurs gevolgd, wat uiteindelijk leidde naar een woning aan de Ter Weydeweg in Vleuten. Nadat de verdachte hier naar binnen was gegaan, werd door de politie besloten om een inval te doen.

Onder de verdachten is een 39-jarige en een 41 jarige man uit Eindhoven. De 39-jarige man wordt ervan verdacht dat hij een zogenoemde laborant is (iemand die in drugslabs voor synthetische drugs het chemische proces begeleidt). Beide mannen zijn hoofdverdachten in het onderzoek. Daarnaast werden ook twee mannen en twee vrouwen uit Vleuten aangehouden. Het gaat om de bewoners van het huis. Alle zes de verdachten zijn in verzekering gesteld voor verder onderzoek.

Drugslab aangetroffen

In de kelder van de woning is een drugslab aangetroffen. Op het moment van de inval werd er ook geproduceerd. Het gaat om een lab waar vermoedelijk amfetamine (speed) werd geproduceerd. Bij de doorzoeking is ook een hoeveelheid amfetamine aangetroffen. De drugs is in beslag genomen.

Het bedrijf Seon is bezig om alle vaten en andere materialen af te voeren. Specialisten van LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) zijn vermoedelijk nog de hele vrijdag bezig met het technisch onderzoek in het laboratorium en de ontmanteling daarvan. Er wordt ook een inventarisatie gemaakt van de hoeveelheid chemicaliën en grondstoffen die werden gevonden.

Er word uitgebreid onderzoek gedaan. Een speciale eenheid van de politie bewaakt het huis.

Doorzoekingen Eindhoven

In het kader van dit onderzoek werden ook in Eindhoven een drietal locaties doorzocht. Het gaat daarbij onder andere om de woningen van beide hoofdverdachten. In één van de woningen is een vuurwapen gevonden en in beslag genomen.

BEKIJK HIER DE VIDEO

Politie ontmantelt drugslab in Vleuten_3_foto_112mediautrecht
woning aan de Hof ter Weydeweg | Foto:112MediaUtrecht
Politie ontmantelt drugslab in Vleuten_3_foto_112mediautrecht
woning aan de Hof ter Weydeweg | Foto:112MediaUtrecht
drugslab_Hof_ter_Weydeweg_vleuten_2_foto_politie
Drugslab aan Hof ter Weydeweg | Foto: politie
Drugslab aan Hof ter Weydeweg | Foto: politie
Drugslab aan Hof ter Weydeweg | Foto: politie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.