Schrijfwedstrijd bibliotheek Utrecht

Schrijfwedstrijd in de bieb

Deze zomer gaat de Bibliotheek Utrecht op zoek naar nieuw schrijftalent! Kinderen, jongeren en volwassenen kunnen meedoen met een kort verhaal over een reis. De bieb publiceert de winnende verhalen in een magazine. Daarnaast zijn er prijzen van Broese, Meneer Potter, Buurten en Bever. Meedoen kan tot en met 25 augustus.

Deze zomer hoef je dus niet weg om verre reizen te maken. In je hoofd kun je overal heen! Welke reis beleef jij? Een zweterige tocht door de jungle, een ruimtereis of een vakantieliefde op Gran Canaria? De mogelijkheden zijn eindeloos. Meedoen kan in 3 categorieën: 8-13 jaar, 14-21 jaar en vanaf 22 jaar.

Jury en prijzen

Per leeftijdscategorie is er een aparte jury. Annet Schaap (Lampje) en Janneke Schotveld (Superjuffie) voor 8-13 jaar; Rima Orie en Buddy Tegenbosch, schrijvers van Young Adult-boeken, voor 14-21 jaar en dichter/performer Babs Gons en schrijver Ronald Giphart voor volwassenen. Naast publicatie in een magazine, zijn er cadeaubonnen van Broese Boekverkopers en mooie prijzen van Stadscafé Meneer Potter, Buurten en Bever Zwerfsport te winnen. Voor de publieksprijzen is er een verrassingspakket van de Bibliotheek Utrecht.

Schrijfcafé en workshops

Voor extra inspiratie geven de schrijfcoaches van Tools voor Taal en verhalenmaker Francis Boer workshops op 18 en 25 juli en op 22 augustus. Op bibliotheekutrecht.nl/schrijfwedstrijd vind je alle informatie, voorwaarden en handige schrijftips per leeftijdsgroep.

Laat een reactie achter

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven