Tineke van Dommelen (29), vestigingsmanager Kindergarden

Interview: Tineke van Dommelen (29), vestigingsmanager Kindergarden

Afgelopen week werd de derde vestiging in Leidsche Rijn van kinderopvangorganisatie Kindergarden feestelijk geopend. Geassisteerd door wethouder Klaas Verschuure en vestigingsmanager Tineke van Dommelen, knipte peuter Simon met een enorme schaar het lint door. Een grote dag voor Tineke: ‘Ik heb lang uitgekeken naar de opening. Je werkt er echt naar toe.’

Ik vind het werken met kinderen en het vertrouwen dat je van de ouders krijgt geweldig!’

Tineke van Dommelen

Tineke heeft jarenlang in Terwijde gewoond en kent de omgeving goed. Haar carrière bij Kindergarden begon acht jaar geleden. ‘Werken met kinderen vind ik geweldig. Ik startte als pedagogisch medewerker op de peutergroep om eerst praktijkervaring op te doen. Daarna maakte ik de stap naar pedagogisch expert en later naar adjunct-vestigingsmanager.’

Sinds deze week mag Tineke zich de vestigingsmanager van de nieuwe locatie in Leidsche Rijn noemen en een nieuw team samenstellen. ’Een mooie kans! Mijn ideale team bestaat uit pedagogisch medewerkers en één pedagogisch expert die elkaar inspireren en motiveren. Ik vind het belangrijk dat er een open cultuur is waaraan iedereen met z’n eigen kwaliteiten kan bijdragen en waar we van elkaar kunnen leren.’

Het kinderdagverblijf bestaat uit zes groepen voor baby’s, dreumesen, peuters en peuterplus (vanaf 3 jaar). De buitenschoolse opvang op de tweede verdieping biedt plaats aan 55 kinderen en heeft een eigen entree aan de achterzijde, naast de naburige school.

Tineke vertelt verder: ‘De Madridstraat is een fantastische plek: voor kinderen, ouders én voor medewerkers. Wat het gebouw zo aantrekkelijk maakt is dat het speciaal ontworpen is voor Kindergarden. Er is werkelijk over alles nagedacht; zowel vanuit praktisch oogpunt voor de medewerkers en veiligheid voor de kinderen als de duurzame aspecten van het pand. Zo draait het energiezuinige gebouw volledig op elektriciteit en liggen op het dak zonnepanelen.
Het hele pand heeft een licht en open karakter. Voor de BSO is er een gaaf lab waar de kinderen proefjes kunnen doen. Dat het Grauwaart park op slechts 5 minuten loopafstand zit, is natuurlijk ideaal voor sportactiviteiten.’

Tineke sluit af: ‘We hebben hier samen iets bijzonders neergezet. Daar zijn we echt trots op. Het is een super locatie geworden waar kinderen alle ruimte krijgen voor ontwikkeling. Een plek waar ze op ontdekking gaan en zich bovenal veilig voelen. Ik hoop dat de ouders net zo verrast zijn als ik toen ik er voor het eerst binnenliep! Voor de kinderen hoop ik dat het hier snel als een tweede thuis voelt. Ouders vertrouwen het dierbaarste dat ze hebben aan ons toe. Wij mogen vervolgens bijdragen aan de verzorging en ontwikkeling van hun kind. De waardering die je daarvoor ontvangt, geeft zo’n goed gevoel.’

Geschreven door: Joyce Pherai | ContentToday.nl

Lees ook:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].