OBS De Klimroos Een dag in het leven van groep 8

Première van ‘Een dag in het leven van groep 8’

De corona-crisis, wat een aparte tijd! Overal ter wereld kreeg het dagelijks leven ineens een hele andere invulling. Zo ook op de basisschool. Van normale dagen op school, naar thuisonderwijs en van thuisonderwijs weer naar school met de bijhorende maatregelen. Binnen die maatregelen heeft obs De Klimroos er het maximale uit willen halen voor de kinderen. In groep 8 hebben zij daarom gekozen voor een eindfilm in plaats van een musical. De titel van de film luidde: ‘Een dag in het leven van groep 8’. De première van deze film stond in teken van hun afscheid van de basisschool. Want zeg nou zelf, een groep 8 zonder waardig afscheid, dat kan natuurlijk niet!

In de klas kregen de kinderen de opdracht om een verhaal te bedenken dat zich in de school afspeelt. Daarna hebben zij gezamenlijk uit alle verhalen een stukje gekozen en zo een definitief verhaal geschreven. In groepjes zijn zij aan de slag gegaan met het bedenken van de scenes en het script. Toen dit allemaal klaar was, hebben de kinderen de hele film zelf opgenomen. Kortom, de film is van top tot teen door de kinderen zelf bedacht en geproduceerd. Wat een ongelofelijke prestatie!

Op dinsdag 14 juli was het zover: de première van de film ‘Een dag in het leven van groep 8’. Voor de deur lag een lange rode loper waarop ouders en kinderen vol trots, in hun mooiste kleding de school binnen kwamen. Zoals je van een echte première kunt verwachten, kon iedereen bij binnenkomst op de foto bij een echte ‘fotowand’ om zo deze prachtige herinnering voor altijd te vereeuwigen. Daarna konden zij plaatsnemen in de zaal waar de stoelen zo waren neergezet dat alle gezinnen op anderhalve meter afstand konden genieten van de film.

Na afloop van de film was het jammer genoeg toch echt tijd voor het afscheid van de kinderen. Na wat liefdevolle afsluitende woorden van de groepsleerkracht kregen de kinderen traditiegetrouw het ‘Klimroos diploma’, een boekje vol herinneringen van de basisschooltijd en een roos. Een aantal spontane, mooie woorden van een ouder voor het team van De Klimroos maakte de avond af. Het was een vreemd jaar, maar het einde was memorabel!

OBS De Klimroos Een dag in het leven van groep 8
OBS De Klimroos Een dag in het leven van groep 8

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].

Scroll naar boven