Leidsche Rijn Festival_foto_gwen_van_de_akker

Leidsche Rijn Festival voorprogramma’s van start

Van woensdag 29 juli t/m vrijdag 28 augustus organiseert Cultuur19 de Leidsche Rijn Festival Voorprogramma’s in de Buurtspeeltuinen van Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Samen met kunstenaars gaan kinderen aan de slag in vier verschillende workshops: dans, vloggen en kunst maken met hout of papier.

Wie graag voor de camera staat kan zich uitleven in de workshop Vloggen van Sebastiaan Brussee. Sebastiaan stond eerder op het festival met de Hardste Rockplaat voor Kinderen Ooit. Met zijn enthousiasme haalt hij in iedere deelnemer de leukste, creatiefste of grappigste vlogger naar boven. De eerste workshop vindt op woensdag 29 juli om 14.00 uur plaats in Natuurspeeltuin De Hoef (Hogeweide 6, Utrecht). Daarna tourt Sebastiaan de wijk door langs De Albatros (5 en 12 aug), Bosspeeltuin (8 aug), Voorn (14 aug) en De Balije (21 aug).

MAMM bestaat uit Mees Meeuwsen en Maxime Abbenhues, die dit jaar afstudeerden aan de opleiding Dans van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. Eerder dit jaar traden zij nog samen op tijdens het Café Theater Festival, nu kunnen kinderen met hen aan de slag in een leuke dansworkshop. De eerste vindt om 14.00 uur plaats op woensdag 29 juli in De Albatros (IJzervarensingel 12, Vleuten). Daarna trekt het duo nog langs Bouwspeeltuin Voorn (31 jul), De Hoef (5 aug), De Balije (7 en 28 aug), Albatros (26 aug) en De Bospeeltuin (22 aug).

Leidsche Rijn Festival Live show

Een selectie van de kunstwerken krijgt een plek in de afsluitende Leidsche Rijn Festival Live Show, die op zondag 6 september live gestreamd wordt vanuit het Castellum Hoge Woerd. Om in festivalsferen van de show te kunnen genieten is een Festival-Boerderijpakket beschikbaar met lokale producten van o.a. Maximus, Zomers IJS en Tes & Tos, te bestellen via www.utrechtnatuurlijk.nl.

Alle workshops zijn van 14.00 tot 16.00 uur en gratis toegankelijk. Het totale workshopprogramma en een kaart van de speeltuinen is te vinden op www.leidscherijnfestival.nl. Cultuur19 is ook te vinden op social media voor regelmatige programma-updates. Het programma is mede mogelijk gemaakt door DOCK, SUB en Anafora.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar [email protected].