Maximapark krijgt entreegebouw en bezoekerscentrum_foto_parkorganisatie
 Entree Maximapark | Foto: parkorganisatie

Máximapark krijgt entreegebouw en bezoekerscentrum

30 juli 2020 10:03  Redactie  Reageer

De Máximapark organisatie kan een grote stap zetten naar het realiseren van een permanente ontvangstruimte met informatiecentrum. Nu hebben de Vrienden van het Máximapark nog onderdak aan de Alendorperweg, maar dit zal in de (nabije) toekomst veranderen. Vanuit het Initiatievenfonds van de gemeente is hiervoor een halve ton ter beschikking gekomen.

De nieuwe locatie zal aan de Utrechtseweg komen, bij het grote parkeerterrein dat al door parkbezoekers en gasten van het parkrestaurant wordt gebruikt.

De Utrechtse Wethouders Van Ooijen en Verschuure hebben zich uiterst positief getoond over de aangekondigde plannen die zij na het zomerreces nauwkeurig zullen bestuderen. Met de toezegging van 50.000 euro alvast op zak kan de parkorganisatie met een aantal partijen de komende weken zich buigen over de stappen die nog genomen moeten worden om de hele financiering rond te krijgen en kan uitwerking worden gegeven aan het ontwerp van het Entreegebouw.

Deze zomer zijn op de website van het Máximapark de vorderingen te volgen. Volg de plannen ook door in te schrijven voor de Nieuwsbrief. Mail hiervoor naar info@maximapark.nl Wie mee wil denken over de inrichting van het ‘groene erf’ kan zich via hetzelfde mailadres wenden tot de parkorganisatie.

“Wat zou het mooi zijn als Utrechts grootste park een ontmoetingspunt heeft bij de hoofdentree: een plek waar inwoners, vrijwilligers en bezoekers zich thuis voelen en het genieten van het park kan beginnen” laat de parkorganisatie in het persbericht weten.



Advertenties:


Nog geen reacties


Reageren

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Reageren:
Naam:
Email *
Website