Zesjarige Fenna uit Veldhuizen neemt het initiatief

De oproep van de gemeente om ideeën aan te dragen om de buurt zo in te richten dat het uitnodigt om buiten te spelen was niet aan dovemans oren gericht. De zesjarige Fenna liet zich niet onbetuigd en nam het voortouw: een speeltuin om de ‘staycation’ plezierig door te komen zou zeer welkom zijn in de buurt. 

Dit idee was wel erg ambitieus vond men bij de gemeente dus opperde Fenna dat een permanent hinkelparcours op het voetpad ook al goed is. ‘Nick van de gemeente’ waarmee contact was opgenomen heeft het geregeld. Niet op de stoep, maar op een groenstrook langs de Heldammersingel is een parcours gespoten.

Een op het oog hoogbejaarde heer die ik aansprak liet me weten toen ik hem naar het initiatief vroeg: “Meneer ik ben 91 jaar en hinkel niet meer, maar de kinderen hebben plezier.”

Dit artikel is tot stand gekomen met medewerking van Susanne de moeder van Fenna en Annelieke Aardoom collega verslaggever. Natuurlijk mag Fenna zelf niet onvermeld blijven. Zonder haar doortastend optreden was het parcours er niet gekomen en dit artikel niet geschreven. Ook ‘Nick van de gemeente’ heeft zijn steentje bijgedragen aan het tot stand komen van het initiatief.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar redactie@regioleidscherijn.nl.